Logo

Kødgryde klassisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kødgryde klassisk

 

Denne klassiske opskrift har vi tilpasset dagens mere sunde livsstil. Gryden er stadig lige lækker og fyldig.

• Rødt kød tilfører jern, som er nødvendig for dannelsen af blod.

• Hjemmelavet bouillon er ikke så salt som færdigkøbt bouillon.

Forberedelse t, 20 min. Tilberedning 1 time. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kødgryde klassisk:

600-800 g oksekød i tern

3 løg

4 store kartofler (500 g)

1 spsk olie

5 dl tør rødvin

6 dl knuste tomater

½ tsk sort peber

2 spsk tomatpuré

1 spsk grovkornet sennep

1 spsk hakket frisk oregano

eller 1 tsk tørret oregano

8 små gulerødder

 

* Fremgangsmåde:

1 Afpuds kødet.

Skyl og skræl løg og kartofler og skær begge dele i grove tern.

 

2 Opvarm olien i en teflongryde og brun kød og løg godt, ca. 4 min.

 

3 Hæld vinen på og lad det få et opkog.

Tilsæt kartofler, tomater, peber, tomatpuré, sennep og oregano.

Bring det i kog, læg låg på og lad det simre ca. 40 min.

 

4 Skrab de små gulerødder let med en kniv, men lad en bid af det grønne sidde på.

Skyl godt så al jord vaskes af.

Læg gulerødderne i gryden og kog yderligere 10-20 min, eller til kødet er mørt og gulerødderne sprøde.

 

5 Server direkte fra gryden og byd salat og scones eller brydebrød til.

 

Tips & råd  

 

Kødgryde klassisk

Spæde gulerødder er delikate og behøver ikke at skrælles, men skal blot skrabes eller skylles godt. Store løg giver en god og kraftig smag til gryden.

 

Kødgryde klassisk

Urtekrydrede scones smager godt til denne ret.

Lav en grunddej til scones, tilsæt finthakket eller klippet purløg, koriander og persille.

 

FRYSNING: Opbevar kødgryden i fryseren op til 3 mdr.

Lad den blive helt kold inden den pakkes. Sæt etiketter på pakningerne og frys ned.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 461 = kJ 1936

Kulhydrat 41 g Protein 36 g Fedt 17 g (33%) Fibre 6 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.102 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BlomkålssuppeSelvom suppe måske ikke er typisk for sommeren, så smager blomkålssuppe ikke desto mindre...
• Quenelles med sauce NantuaKender du Lyon kurverne? Det er disse restauranter, der serverer alle de gode...
• Kogt oksekød på engelsk faconEngelsk oksekødsgryde minder meget om den danske, og den er god. Se hvordan du kan gøre...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Porterhouse steakPorterhouse steak; Dyre, men dejlige stykker kød, der bliver pragtfulde på grillen
• Sundaes med svitsede jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os