Logo

Kødgryde klassisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kødgryde klassisk

 

Denne klassiske opskrift har vi tilpasset dagens mere sunde livsstil. Gryden er stadig lige lækker og fyldig.

• Rødt kød tilfører jern, som er nødvendig for dannelsen af blod.

• Hjemmelavet bouillon er ikke så salt som færdigkøbt bouillon.

Forberedelse t, 20 min. Tilberedning 1 time. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kødgryde klassisk:

600-800 g oksekød i tern

3 løg

4 store kartofler (500 g)

1 spsk olie

5 dl tør rødvin

6 dl knuste tomater

½ tsk sort peber

2 spsk tomatpuré

1 spsk grovkornet sennep

1 spsk hakket frisk oregano

eller 1 tsk tørret oregano

8 små gulerødder

 

* Fremgangsmåde:

1 Afpuds kødet.

Skyl og skræl løg og kartofler og skær begge dele i grove tern.

 

2 Opvarm olien i en teflongryde og brun kød og løg godt, ca. 4 min.

 

3 Hæld vinen på og lad det få et opkog.

Tilsæt kartofler, tomater, peber, tomatpuré, sennep og oregano.

Bring det i kog, læg låg på og lad det simre ca. 40 min.

 

4 Skrab de små gulerødder let med en kniv, men lad en bid af det grønne sidde på.

Skyl godt så al jord vaskes af.

Læg gulerødderne i gryden og kog yderligere 10-20 min, eller til kødet er mørt og gulerødderne sprøde.

 

5 Server direkte fra gryden og byd salat og scones eller brydebrød til.

 

Tips & råd  

 

Kødgryde klassisk

Spæde gulerødder er delikate og behøver ikke at skrælles, men skal blot skrabes eller skylles godt. Store løg giver en god og kraftig smag til gryden.

 

Kødgryde klassisk

Urtekrydrede scones smager godt til denne ret.

Lav en grunddej til scones, tilsæt finthakket eller klippet purløg, koriander og persille.

 

FRYSNING: Opbevar kødgryden i fryseren op til 3 mdr.

Lad den blive helt kold inden den pakkes. Sæt etiketter på pakningerne og frys ned.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 461 = kJ 1936

Kulhydrat 41 g Protein 36 g Fedt 17 g (33%) Fibre 6 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.268 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her