Logo

kalkun gryderet med grønsager, serveret med couscous

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En sund og smagfuld kalkunragout med grønsager, serveret med varm couscous. Kødet kan være svinekød, kylling, kalkun, kalvekød, lamme- eller oksekød.

En sund og smagfuld kalkunragout med grønsager, serveret med varm couscous

2 spsk olie

1 stor (sød) kartoffel, skrællet, skåret i stykker

1 kop hakkede løg

1 kop fintsnittede gulerødder

1 stort fed hvidløg, hakket

2 tsk stødt spidskommen

1-½ tsk stødt ingefær

1 tsk stødt kanel

½ tsk salt

1 dåse hakkede tomater, med saft

½ kop rosiner

2 kopper couscous, ubehandlede

900 kogt kalkun, hakket

¼ kop pistacienødder, helst afskallede, hakkede

—

A) Varm olien i stor gryde over medium varme.

Tilsæt kartoffel, løg, gulerødder og hvidløg, rør rundt.

Steg 6 minutter eller indtil løget er mørt, omrør ofte.

Rør spidskommen, ingefær, kanel og salt i og steg 1 minut mere eller indtil duftende. Tilsæt tomater, evt lidt vand og rosiner og rør igen.

Læg låg på, reducer varmen til lav og lad simre 25 minutter eller indtil grønsagerne er møre.

B) I mellemtiden forberedes couscous ifølge pakkens brugsanvisning.

Hold den varm.

Kom den kogte kalkun i grønsagsblandingen, varm op i 5 minutter under jævnlig omrøring.

Server gryderetten med couscous, og drys med hakkede pistacienødder.

Tips: kan også serveres som "Gyros" i et foldet pitabrød med tomater, løg, tzatziki sauce.

Kødet kan være svinekød, kylling, kalkun, kalvekød, lamme- eller oksekød.

.............................................................................................................

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.583 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rødtungen lige midt i anissenFisken smager helt vildt og skønt og flot anrettet så er det som at være på en fin...
• Hamburgerryg med ostesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Skinkesteg med sprød svær og calvadossauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ricotta-budding med sharon-cremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os