
 
En god og anderledes søndags-middag af mørt kalkunkød med
krydret løgsauce. Enkelt og kaloriefattigt. Gæsteret. • 1 kg kalkunbryst
indeholder kun 29 g fedt. 
Forberedelse 1 time + marinering. Tilberedning 50 min. 4 Portioner
 
# Råvarer til Søndagssteg af kalkun: 
800 g kalkunbryst 
½ liter hvidvin 
1 spsk soya 
1 tsk timian 
1 tsk oregano 
2 fed hvidløg 
5 løg 
salt og peber 
2 spsk olie 
* Fremgangsmåde: 
1 Bland hvidvin, soya, timian og oregano i en stor skål. 
Pil hvidløgene og pres dem i. 
Pil løgene og flæk dem. 
Skær de halverede løg i skiver og bland dem i marinaden. 
Tilsæt salt og peber og bland det godt. 
 
2 Spul kalkunbrystet i koldt vand. 
Snør det evt., så holder stegen en fin facon. 
Læg kødet i marinaden, dæk skålen til og lad det stå i
køleskabet natten over. 
Kødet skal være helt dækket af marinaden. 
Hvis det er nødvendigt tilsætter du mere vin. 
 
3 Tag kødet op af marinaden dagen efter. 
Dup det tørt med køkkenrulle. 
Si marinaden og gem både væske og løg. 
Sæt ovnen på 200 °C. 
 
4 Opvarm olien i en gryde der tåler at gå i ovnen og brun
kødet kraftigt på alle sider. 
Drys med salt og peber. 
Tilsæt løgene og steg dem til de er gyldne. 
Hæld marinaden over. 
Dæk med låg og stil i ovnen i 35 min. 
 
5 Tag kalkunen op af gryden og lad det hvile tildækket i 10 min.
Kog ca. ⅓
af skyen op i en gryde til sauce og smag til med salt og peber. 
Skær kødet i skiver og server sammen med saucen på varme
tallerkener. 
 
Tips & råd
 

I stedet for løg er det godt at anvende champignon. Skær dem
i skiver og brun dem sammen med kalkunen. Lad dem simre med i ovnen. Svampene
skal ikke marineres. 
 

Skær en rest af kalkunkødet i skiver og frys i
plastindpakning op til 3 måneder. Det er praktisk at fryse kødet i
portions-pakninger. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 386 = Iq 1621 
Kulhydrat 8 g Protein 57 g Fedt 14 g (33%) Fibre O g