Logo

Kalkunfrikadeller med peberfrugtsalat og gratinerede kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
500 g hakket kalkunkød
1 løg
½ peberfrugt
1 tomat
2 æg
3 spsk hvedemel
1 tsk merian
1 tsk estragon
salt
peber
½ dl piskefløde
smør til stegning

Gratinerede kartofler:
1 kg kartofler
40 g smør
2 tsk timian
salt
peber
100 g reven ost (mozzarella eller emmentaler)

Salat:
4 peberfrugter
2 rødløg
25 g smør
1 ½ tsk basilikum

Løg, peberfrugt og tomat hakkes fint.
Rør kødet med æg, hvedemel og krydderier.
Tilsæt grønsager og fløde og rør farsen godt.
Konsistensen skal være som til en frikadellefars.
Lad farsen hvile ca. 10 min.
Smelt smørret på en pande ved god varme.
Form farsen til frikadeller og brun dem i ca. 2 min. på hver side.
Skru ned til middel varme og steg frikadellerne yderligere 4 min. på hver side.
Hold frikadellerne varme i ovnen efterhånden som de er færdigstegte. Gratinerede kartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i skiver á ca. ½ cm tykkelse. Brun kartoffelskiverne i smørret, krydr med timian, salt og peber.
Læg kartoffelskiverne i et smurt ovnfast fad.
Drys med reven ost og bag kartoflerne ved 200ºC i ca. 10 min., til de er møre.
Peberfrugtsalat: Skær peberfrugter og rødløg i strimler.
Smelt smørret på en pande og svits løgene i smørret, uden at de bruner. Tilsæt peberfrugterne og basilikum og svits i yderligere 3 min. Peberfrugterne skal blive bløde, men stadig have bid.
Smag salaten til med salt og peber.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.099 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?