Logo

Kalkunschnitzler marinerede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkunschnitzler marinerede

 

Kalkun er magert kød med en meget fyldig smag. Disse grillede schnitzler med et stænk af citrus smager godt på alle årstider.

• Kalkunbryst er næsten helt frit for fedt • Kalkunkød er rigt på B-vitamin.

Forberedelse 10 min. + 30 min. marinering. Tilberedning 10 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Marinerede kalkunschnitzler:

6 schnitzler af kalkunbryst

(ca. 170 g/portion)

MARINADE:

½ dl friskpresset citronsaft

½ dl friskpresset limesaft

½ dl honning

2 fed hvidløg, fint hakkede

1 spsk oregano

1 tsk timian

1 tsk rosmarin

1 tsk sort peber

½ tsk cayennepeber

 

* Fremgangsmåde:

1 Bland citronsaft, limesaft, honning, hvidløg, oregano, timian, rosmarin, sort peber og cayennepeber godt i en skål.

Tag ½ dl af marinaden fra.

Læg kalkunschnitzlerne i skålen, og vend dem i marinaden.

Dæk med plastfolie, og mariner i køleskabet i 30 minutter.

 

2 Varm grillen op til middelvarme, og læg kalkunen på risten.

Gem marinaden.

 

3 Sæt risten i ovnen ca. 10 cm fra varmen.

Vend schnitzlerne en gang, og pensl med marinaden.

Grill dem i alt ca. 10 min., eller til kødet ikke længere er rosa.

Anret de nygrillede schnitzler på et fad, og server straks.

Kasser resten af marinaden.

(

Tips & råd

 

Kalkunschnitzler marinerede

Det er meget økonomisk at købe et helt stykke kalkunbryst.

Det holder sig i køleskabet ca. 3 dage og i fryseren ca. 6 mdr.

 

Kalkunschnitzler marinerede

Hvis du selv skal skære schnitzlerne ud, skal du bruge en meget skarp kniv af god kvalitet. Knivens vægt og det rette greb om håndtaget har også betydning. Er kødet skåret rigtigt, bliver det mere mørt.

 

FORBERED: Lav marinaden dagen før den skal bruges, eller lav hele retten dagen før, og server kalkunen kold på et leje af salat.

 

PR. PORTION: Kalorier 219 = Kilojoule 916

Kulhydrat 7 g Protein 36 g Fedt 4 g (16%) Fibre 0 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.221 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her