Logo

Kalvekød med spidskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
200 g løg skåret i ringe
5 fed pillede hvidløg
2 spsk smør eller olie
500 g kalvesmåkød, (ca. 3 x 3 cm)
4 kviste timian
4 spsk hvedemel
1 ½ dl hvidvin eller æblemost
6 dl vand
1,2 kg nye kartofler
5-600 g groftsnittet spidskål eller sommer- eller savojkål
1 kg friske ærter eller 250 g bælgede eller frosne
1 bdt dild

Svits løgringe og de pillede hvidløgsfed i fedtstoffet i en gryde.
Svits kødet med. Krydr med salt og peber, tilsæt timian, og drys hvedemel i. Tilsæt hvidvin eller æblemost og vand gradvis under omrøring.
Lad retten få et kort opkog.
Hæld det hele i et rummeligt ovnfast fad med låg.
Sæt det i ovnen ved 180°C i ½ time.

Vask kartoflerne fri for jord, og bag dem i ovnen i et ovnfast fad ved siden af kalvekødet i 30-40 min., til de er møre.
Når kødet har stået i ovnen i ½ time, vendes det groftsnittede spidskål i.
Sæt retten ind i ovnen igen, og lad den passe sig selv til kød og kål er mørt. Det varer ca. 20 minutter.
Lige før serveringen tilsættes ærter og plukket dild.
Smag til med salt og peber.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.534 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her