Logo

Karrysuppe med kylling 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Karrysuppe med kylling 2

 

Kylling og karry er en klassisk kombination. Denne suppe er kogt på kyllingelår og krydret med karry. Det kolde karryflødeskum fremhæver smagen.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 45 min.

#

Kogt kylling:

2 hele kyllingelår

2 spsk salt pr. liter kogevand

250 g suppeurter (fx 1 løg, 1 gulerod og 2 stilke bladselleri)

1 laurbærblad

1 tsk hel sort peber

1 tsk hel koriander

2-3 kviste frisk timian

 

Karrysuppe:

2 løg

50 g smør

1-2 spsk stærk karry

4 stilke bladselleri

500 g melede kartofler

 

Tilbehør:

4 tykke skiver groft rugbrød

1½ dl piskefløde

lidt karry

blade af bladselleritop

*

Læg kyllingelårene i en gryde, og hæld koldt vand på, så det dækker.

Bring gryden i kog, og skum urenheder væk.

Tilsæt salt, og skum igen.

Tilsæt suppeurter og krydderier, og kog ved svag varme i ca. 40 min., til kødet er mørt.

Tag kyllingelårene op, og køl dem lidt af.

Tag kødet af benene, og kasser skindet.

Si suppen, og kog den ind til 1¼ liter ved kraftig varme.


Pil løgene, og hak dem fint.

Rens bladselleristilkene, og snit dem fint.

Gem bladene til pynt.

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.

 

Steg løgene klare i smør.

Tilsæt karry, og rist i et par min.

Vend bladselleri og kartofler i, og tilsæt suppen.

Giv det et opkog, skru ned, og lad suppen simre i ca. 20 min, til grønsagerne er møre.

 

Blend suppen jævn, kog den igennem, og smag til med salt og karry.

Tilsæt evt. mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.

 

Varm kyllingekødet i suppen i et par min.

Server med ristede rugbrødsterninger, flødeskum smagt til med karry, og drys med blade fra bladsellerien.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 166 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kyllingesalat med nødderSaftige mandariner, grønsager og mørt kyllingekød bliver her en meget lækker forret og...
• Pizza med kylling - danskDu kan få en pakke kyllingebryst til at række til fire personer med denne gode...
• Kylling-minestroneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Karamelkurv med isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os