Logo

Kong Frederiks livret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kong Frederiks livret


Dette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes livret blev bl.a. serveret på Majestætens fødselsdag 11 marts. Opskriften skulle række til 4 personer.


# Ingredienser til Kong Frederiks livret:

600 g skært oksekød i strimler fx flanksteak eller tern fx mørbradspidser

25 g margarine eller smør/olie
4 løg
4 tsk karry
4 tsk paprika
4 spsk ketchup
5 dl piskefløde
2 spsk engelsk sauce
6 hårdkogte æg
1 glas rødbeder
800 g små kartofler (små som i glaskartofler)
1 pose bølge pommes frites (frost)


Sådan laver du Kong Frederiks livret:
Varm pommes frites i ovnen, ca 25 min..
Kog kartoflerne i en gryde.
Steg kødet i en gryde sammen med 2 løg og karry.
Herefter paprika, fløde, engelsk sauce og ketchup.

De sidste 2 løg, rødbederne og de 6 hårdkogte æg hakkes i små tern og lægges i hver deres skål.

Pommes frites lægges i bunden af tallerkenen.

Herover kommer kødet og saucen.

Øverst drysses hakket æg, løg og rødbeder.

De kogte kartofler, resten af pommes frites, skålene med løg, rødbeder og æg serveres ved siden af.


Kong Frederiks livret

Dette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret.




Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (197 stemmer)
Siden er blevet set 96.195 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grovbrød fra StruerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pernilles fiskefrikadeller med courgette og krydderurter En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Spinatpandekager med peberfrugtcremeDu kan nemt køre den grønne pandekagedej sammen i en foodprocessor. Nyd de grønne...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• OksehaleragoutHalen ved vi alle, hvor sidder på dyret. Det er et benet stykke kød med masser af god...
• Citronsouffle En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
60206-03-2015 13:32:53 Grethe landergren
Gør ikke som Lasse . INGEN HVIDLØG. Alle burde tage på Coloseum i Sønderborg og smage denne dejlige ret,eller lav den selv men aldrig med hvidløg. Hvidløg er kun til folk der ikke kan få maden til at smage, og i denne ret er der rigelig smagsstoffer i, så ødelæg den ikke med hvidløg
60317-06-2013 09:46:21 N. Kristiansen
Én gang hvert år får vi denne ret på restaurant Coloseum, i forbindelse med Sønderborg Revyen, det er blevet en tradition som vi ikke vil undvære.
God mad, god Revy, så kan man ikke ønske sig mere.
60502-07-2011 14:57:38 Henry Madsen
Jeg fik den i går,den var fantastig god, har kun en fejl man forspiser sig.
60617-05-2010 10:02:48 Anker
Retten er super, men husk der hører rigeligt med fadøl til.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os