Logo

Koteletter med peanutsauce og rispilaf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Koteletter med peanutsauce og rispilaf

 

Nyt og spændende krydret tilbehør til en klassisk svinekotelet.

Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer

#

Rispilaf:

4 dl jasminris

1 rød peberfrugt (små terninger)

1 løg (hakket)

1 spsk olie

 

Peanutsauce:

2 dl peanutbutter

1 dl vand

1 dåse kokosmælk

2 spsk sojasauce

2 spsk rød thai karrypasta

2 cm frisk ingefær

2 fed hvidløg

1 spsk farin

1 lime

1-2 spsk fiskesauce eller lidt salt

 

Desuden:

4 svinekoteletter

2 tsk olie

salt og peber

 

Tilbehør:

300 g sukkerærter

*

 

Kog risene som angivet på pakken.

Svits peberfrugter og løg i olien og lad dem simre, til peberfrugterne er møre og løgene klare.

Vend risene med grønsagerne.

Pisk peanutbutter sammen med vand, kokosmælk, sojasauce og karrypasta i en gryde.

Kog forsigtigt op.

Riv ingefær og hvidløg fint og bland det i saucen sammen med farin.

Smag saucen til med limesaft og fiskesauce eller salt.

 

Brun koteletterne på en varm pande med olie.

Skru ned for varmen og lad koteletterne stege ved middelhøj temperatur endnu 3 min. på hver side. Krydr med salt og peber.

Kog sukkerærterne i letsaltet vand i 2 min. og lad dem dryppe af i en sigte.

Server koteletterne med rispilaf, peanutsauce og sukkerærter.

 

TIPS: Rød thai karrypasta købes i etniske specialbutikker eller i velassorterede supermarkeder på hylden med asiatiske specialvarer.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 340 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Paprikakoteletter med appelsinkogte cherrytomaterAppelsinsaften fremhæver tomaternes smag og giver et dejligt, syrligt modspil til...
• Svinekotelet ostegratineretOst og paprika lægges som et krydret og lækkert låg på en saftig kotelet. En perfekt ret...
• Koteletter med løgchutneyChutney er perfekt at servere sammen med svinekød, eftersom sødmen fra løgene bringer den...
• Babaco-kompotBabaco-kompot kan serveres med kokos eller ingefæris eller i surmælksprodukter til...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os