Logo

Krydrede grønne mingbønner / wok

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Moong dal khilma,


250 g hele grønne mingbønner (moong sabat)
2.5 cm frisk ingefærrod
4 spsk hakket grøn koriander
75 g eller 5 spsk ghee
1 tsk spidskommensfrø
en knivspids dyvelsdræk
1 tsk chilipeber
½ tsk gurkemeje
1 tsk salt
½ tsk garam masala
1 spsk citronsaft eller lime

Håndrens og vask mingbønnerne omhyggeligt.
Skræl og rens det hele stykke ingefær omhyggeligt og kom det sammen med bønnerne i en gryde med cirka 71/2 dl vand.

Bring bønnerne i kog, læg låg på, men lidt på sned, så det ikke dækker helt, skru ned for blusset og lad bønnerne småkoge i 25 minutter, eller indtil de er næsten kogte. Pas på at de ikke koger ud.
Hæld kogevandet fra og fjern ingefærstykket.
Opvarm ghee i en kadhai eller wok, kom spidskommensfrø i og sautér over middel blus til frøene begynder at springe.

Tilsæt dyvelsdræk, rør det hurtigt ind i ghee'en, kom så chili peber, gurkemeje og salt i og rør igen.
Mingbønnerne kommes nu i og rystes eller røres forsigtigt ind i ghee'en i 5 minutter.

Dette skal gøres meget omhyggeligt og forsigtigt, så bønnerne ikke bliver mosede.
Drys garam masala på, dryp med citronsaft og bland forsigtigt med grøn koriander.
Anret bønnerne i en lav skål, pynt med grøn koriander og servér som tilbehør til en hovedret fx. Kongelig kyllinge curry

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.316 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her