Logo

Krydrede lammehakkebøffer med agurkesalat og kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydrede lammehakkebøffer med agurkesalat og kartofler                              

1 kg nye kartofler
1 spsk smør og olie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Bøffer:
500 g hakket lammekød - max. 8% fedt
1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
1 lille knust fed hvidløg
1 spsk mangochutney
¼ tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt koriander
1 knivspids paprika
1 spsk smør og olie
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Agurkesalat:
1 agurk
¼ liter letmælksyoghurt naturel
1 bundt radiser
1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
1 spsk limesaft
2 spsk grofthakkede korianderblade
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber

Skrub eller skrab kartoflerne og vend dem sammen med smør- og rapsolie, salt og peber.

Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem midt i ovnen ca. 25 min. ved 225°C.
 
Bøffer: Rør det hakkede lammekød godt sammen med rødløg, hvidløg, mangochutney og krydderier.

Form kødet til 8-12 små bøffer og steg dem i en pande med smør- og rapsolie ca. 4 min. på hver side.
 
Agurkesalat: Vask agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud.

Skær den i tynde skiver og vend dem sammen med yoghurt, fintsnittede radiser og rødløg.

Tilsæt limesaft, koriander, salt og peber. Smag til.
Server bøfferne med kartofler og agurkesalat.
 
Tips: I stedet for lammekød kan anvendes oksekød. Kartoflerne kan også koges i letsaltet vand, hvis det foretrækkes. - Fryseegnet: Ikke afprøvet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.469 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her