Logo

Krydret lammekebab

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Krydret lammekebab

 

Kebab betyder spidstegt kød her har vi brugt lammekød, som er marineret med en spændende krydderiblanding

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Marinering: ca. 1 time. Stegetid: ca. 20 min.

 

#

500 g lammefilet eller lammemørbrad

1 fed hvidløg

½ tsk frisk ingefær

½ tsk friskkværnet sort peber

½ tsk stødt gurkemeje

½ tsk stødt koriander

½ tsk stødt spidskommen

1 spsk groft salt

1 spsk citronsaft

1 spsk neutral olie

½ spsk sesamolie

8-10 træ grillspid

 

Salat:

1 grønt salathoved

½ agurk

4 tomater

1 lille løg

½ fennikel

2-3 spsk salatdressing

 

Tilbehør: evt. brød

*

 

Skær kødet i strimler.

Rør krydderiblandingen sammen af knust hvidløg, revet ingefær, stødte krydderier, salt, citronsaft og olierne,

 

Bland kød og krydderier i et fad, dæk det til, og sæt det i køleskabet i mindst 1 time.

 

Læg grillspiddene i blød i vand i mindst 20 min.

 

Skyl og slyng salatbladene.

Skær agurk i terninger og tomater i både.

Pil løget, og snit det meget fint.

Rens fennikelknolden og skær den i papirtynde skiver.

Vend det hele sammen i en skål.

 

Sæt kødet på spiddene, og læg dem på en bageplade med stanniol.

Steg dem under en varm grill i ovnen 4-5 min på hver side, til kødet er lige akkurat gennemstegt.

 

Vend dressingen i salaten, og server med lammespid og evt. brød.

 

TIPS: Lammekebab kan også steges på en havegrill.

Kebab er et persisk ord, der betyder grillet kød. I starten brugte man kun lammekød til at lave kebab med, men i dag bruges der ofte lammekød og oksekød blandet sammen.

 

Læs om Kebab her



Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 218 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kebab med ærtehummus og tabboulehNem og dejlig aftensmad bestående af krydrede kødspyd lavet af hakket lammekød. Serveres...
• Lammekoteletter med vandmelon og fetaVandmelon er en lækker, smuk og meget frisk ingrediens i en salat. Læskende og helt...
• Grillstegte lammekoteletter og auberginesalatSå har vi igen fundet grillen frem, men du kan sagtens bruge en grillpande eller...
• Æblekage i et snuptagEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os