Logo

Krydret lammegryde med couscous

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Krydret lammegryde med couscous

En ret inspireret af det marokkanske køkken, som indeholder retter, der er kendetegnet af stor smagsintensitet fra varme krydderier. På forunderlig vis passer de krydrede retter lige så godt til dansk vintervejr som til klimaet i Nordafrika. At bruge ærter i en pilaf står for egen regning, men den søde smag er en fin kontrast til det stærke.

 

400 g lammekød uden fedt og sener – fx fra kølle
4 fed hakket hvidløg
2 tsk knust spidskommen
2 tsk knust koriander
2 tsk paprika
½ tsk safran
1 finthakket rød chili
Saft af 1 citron
2 spsk olivenolie
2 peberfrugter i strimler gerne 2 farver

1 løg i strimler
2 stængler bladselleri i strimler
2 spsk tomatpuré

Couscouspilaf:
200 g couscous
1 bundt forårsløg i strimler - hvidt og grønt hver for sig
1 spsk olivenolie
2 laurbærblade
Revet skal af 1 usprøjtet citron
200 g fine grønne ærter (evt. frosne)
1 dl fintsnittet mynte


Skær kødet i store tern.

Vend kødet med hvidløg, spidskommen, koriander, paprika, safran, chili, citronsaft og 1 spsk olivenolie.

Lad kødet trække 1 time på køkkenbordet eller 6 timer i køleskabet.

Sauter peberfrugterne i ½ spsk olivenolie 3-4 min.

Tag dem op og sauter derefter løg og bladselleri i ½ spsk olivenolie til løgene er klare.
Tag kødet op af marinaden og bland det med løg og bladselleri.

Sauter til kødet har taget farve.

Tilsæt tomatpuré, lidt salt og peber, marinaden og vand til det knapt dækker, ca. 3 dl.

Lad retten simre under låg ca. 15 min.

Tilsæt peberfrugterne og lad retten simre til kødet er mørt, ca. 10 min. mere. Server med couscouspilaf.

Couscouspilaf:
Sæt couscousen i blød i 2 ½ dl koldt vand.

Sauter det hvide af forårsløgene i olie i en gryde til de er klare.

Vend laurbærblade, citronskal, couscous og ærter i.

Varm det igennem uden låg i 5 min.

Drys med mynte og server straks.


Tips: Couscous er gryn lavet af mel af den hårde durumhvede. Faktisk samme fremgangsmåde som når man laver pasta. Couscous fås i velassorterede supermarkeder og i mange grøntbutikker.

Grønsager pr. person: ca. 250 g

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.388 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegt skinkesteg med adobo-sauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kaninkølle med cremet sennep-estragonsauceEn fin ret, som man kan svælge i af hjertens lyst: Grydestegt kaninkølle harmonerer...
• Tapas x 4Tapas er en række småretter, og ordet stammer oprindeligt fra Spanien. Tapas kan både...
• Toast med pærer og sveskerMed et par skiver daggammelt brød kan du nemt sætte en lækker, lille dessert på bordet....
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!