Logo

Kylling Alt-i-et

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling Alt-i-et

 

Denne alt-i-et-ret er altid helt rigtig og ekstremt delikat. Opskriften er nem at gange op, hvis der kommer mange gæster.

• Baconkrydderi giver meget smag, men kun lidt fedt • Kog gerne grønsagerne i kartoflernes kogevand.

Forberedelse 35 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Alt-i-et-kylling

600 g kartofler

1-1 ½ kg kylling

2 spsk olie

1 tsk paprika

1 tsk tørret estragon

¼ tsk cayennepeber

½ tsk sort peber

salt

1 stort løg i tynde skiver

½ dl hakket persille

1 spsk baconkrydderi

2-3 spsk forårsløg i tynde skiver

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Læg dem i en gryde og hæld vand på så det dækker.

Bring det i kog ved jævn varme og lad det koge i 10 min.

Lad kartoflerne dryppe godt af.

 

2 Skær kyllingen i otte dele.

Opvarm olien på en teflonpande.

Læg kyllingestykkerne på og brun dem i 10 min., vend stykkerne undervejs.

Læg kyllingestykkerne i en 2-liters gryde og drys ½ tsk paprika, ½ tsk tørret estragon, ¼ tsk sort peber og lidt salt over. Stil til side.

 

3 Læg kartoflerne på panden og steg dem gyldne, ca. 5 min./side.

Læg kartofler og løg i gryden sammen med kyllingen. Bland forsigtigt.

Drys resten af krydderierne over.

Drys persille og baconkrydderi øverst.

 

4 Dæk gryden med folie og stil den i ovnen til kyllingen er gennemstegt, 25-30 min.

Garner med skivet forårsløg og server straks.

 

Tips & råd

 

Kylling Alt-i-et

Tør kartoflerne inden de steges i olien, så sprøjter det ikke.

Tag skiverne op af vandet med en hulske og læg dem på et dobbelt lag køkkenrulle.

Færdigblandet kyllingekrydderi kan også anvendes til denne opskrift.

Kyllingekrydderi er en blanding af krydderier og urter, som også passer fint til andet lyst kød, fx svinekød samt salater og brød

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 475 = kJ 1995

Kulhydrat 30 g Protein 28 g Fedt 27 g (51%) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 937 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?