Logo

Kylling appelsinfyldt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling appelsinfyldt

 

Velduftende asiatiske krydderier gør den fyldte kylling til en glimrende festret.

• Kylling leverer både zink og riboflavin • Ris er en god tiamin- og niacinkilde.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 1½ time. 4 Portioner

 

# Råvarer til Fyldt appelsinkylling:

1 kylling, ca. 1,6 kg

4 tsk letmælks-yoghurt naturel

4 tsk friskpresset appelsinsaft

1 tsk sød chilisauce

FYLD:

2 tsk rapsolie

1 tsk sesamolie

1 løg, finthakket

2 fed hvidløg, finthakkede

3½ dl kogte ris

½ dl ristede cashewnødder

½ tsk fem krydderier

2 spsk hakket persille

1 appelsin reven skal af

½ dl friskpresset appelsinsaft

3 tsk sød chilisauce

appelsinskiver og persille til garnering

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 175 °C.

Skyl kyllingen ud- og indvendig under rindende koldt vand.

Dup den tør med køkkenrulle.

 

2 Fyldet: opvarm raps- og sesam-olie på en pande ved jævn varme.

Tilsæt løg og hvidløg.

Brun i 5 min. under omrøring.

Bland løg, hvidløg, ris, nødder, krydderier, persille, appelsinskal, appelsinsaft og chilisauce i en skål. Bland godt.

 

3 Kom fyldet i kyllingen.

Bind kyllingen til som anvist i (Tips & råd).

Læg kyllingen på en rist i en bradepande.

Bland yoghurt, appelsinsaft og chilisauce og pensl kyllingen med noget af dette.

 

4 Steg kyllingen i ovnen i 30 min.

Pensl kyllingen med resten af yoghurtblandingen.

Dæk det yderste af lårene med folie.

Steg yderligere 1 time i ovnen eller til kyllingens sky er klar. Garner.

 

Tips & råd

 

Kylling appelsinfyldt

Bind først benene sammen på kyllingen med en snor.

Træk kyllingens halsskind over rygraden og bind vingerne fast med skindet.

 

Kylling appelsinfyldt

Dæk kyllingens ben med alufolie i den sidste time i ovnen.

Folien forhindrer benene i at blive brændte.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 491 = kJ 2062

Kulhydrat 13 g Protein 40 g Fedt 31 g (57%) Fibre 1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 691 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbler i slåbrokEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hakkebøf med krydret mosSøde kartofler eller batat, som de også hedder, ligner kartofler, men er i virkeligheden...
• Mariannes æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Sennepskylling med quinoasalat og vingelé med sommerbærNår du skærer en kylling op og steger den fladt, kaldes den for en "butterfly" eller...
• Ribs-rabarber­kageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!