Logo

Kylling fra Bornholm med rabarber og flødedressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling fra Bornholm med rabarber og flødedressing

1 kylling (ca. 1200 g)
½ tsk groft salt
2 bundter persille (ca. 75 g)
50 g smør
½ dl vand
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Rabarber:
25 g smør
400 g vinrabarber i 4 cm skrå stykker
125 g sukker (ca. 1½ dl)

 

Flødedressing:
2 spsk friskpresset citronsaft
5 tsk sukker
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
2,5 dl piskefløde

 

Sauce:
stegesky fra kyllingen
¼ liter Karoline's GrundSauce med mælk
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
evt. kulør

Tilbehør: 175 g hovedsalat og 1 kg nye kartofler

 

Kylling: Klip vingespidserne af kyllingen. Rens, skyl og tør den godt.

Drys kyllingen indvendigt med salt.

Skyl og tør persillen og fjern de grove stilke.

Fyld kyllingen med persille og luk med kødnåle.

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.

Brun kyllingen godt på alle sider ved kraftig varme, ca. 10 min i alt.

Tilsæt vand og drys med salt og peber.

Steg kyllingen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til den er gennemstegt og mør.

Tag kyllingen op og hold den varm.

Si stegeskyen og gem den.

 

Rabarber: Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Fordel rabarberne i panden.

Drys sukker over og "kog" dem ved svag varme i ca. 3 min. til de er knap møre.

Tag panden af varmen og læg låg på. Lad rabarberne trække i ca. 1/2 time.

 

Flødedressing: Pisk citronsaft, sukker, salt og peber sammen med en gaffel.

Tilsæt piskefløden og pisk til dressingen får en cremet konsistens.

 

Sauce: Kog evt. stegeskyen ind ved kraftig varme til der er ca. 1,5 dl.

Tilsæt GrundSauce med mælk, salt og peber.

Bring saucen i kog under omrøring.

Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min.

Tilsæt evt. kulør og smag til.

Det er karakteristisk for denne sauce, at den er let skilt.

--

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.041 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• FiskegrydeDenne dejlige fiskeret er der ingen ben i og det hele kan købes i dit lokale supermarked
• Perlehøne à la Marco PoloEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fyldte peberfrugter med baconDer er Middelhavs-stemning over denne dejlige ret, som smager skønt og passer sig selv i...
• Chokoladekage i fire lag med saltet karamelDenne kage er ikke nem at lave, sviner, roder og kræver overblik. Men til gengæld er den...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os