Logo

Kylling i portvinsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling i portvinsauce

 

Inviter familien eller venner på søndagsmiddag - denne skønne grydestegte kylling vil bestemt falde i smag. Sikker succes.

Arbejdstid: 30 min. Stege/bagetid: ca. 1 time og 15 min. 4 personer

 

#

1 stor kylling eller hane

hvidløgssalt og friskkværnet peber

50 g smør

1 stort løg

250 g champignoner

salt og peber

2 spsk hvedemel

1 dl hvid eller rød portvin

1 dl piskefløde

ca. 1 dl vand

evt. saucekulør

 

Tilbehør: persille

brød eller kartofler

*

 

Skær kyllingen ud i fire stykker og gnid dem med hvidløgssalt og friskkværnet peber.

Pil løget og hak det.

Rens champignonerne og skær dem i skiver.

Brun kødet i en stegegryde med smør.

Tag kødet op.

Brun løg og champignoner i det samme smør.

Krydr med salt og peber, drys med mel og lad det opsuge smørret.

Tilsæt portvin og bring blandingen i kog under omrøring.

Tilsæt fløde, læg de brunede stykker kylling i gryden og dæk den til.

 

Sæt gryden i en 150 °C varm ovn og lad retten stege ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt.

Tilsæt evt. lidt mere fløde og/eller vand, hvis saucen er for tyk.

Smag til med salt og peber.

Skyl persillen og hak den.

Drys med persille og server retten med brød eller kartofler.


Tips: I stedet for selv at partere kyllingen, kan du købe friske eller frosne kyllingelår eller bryst. De friske champignoner kan byttes ud med frosne, der er skåret i skiver. 

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 



Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 673 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kyllingespid med hummusEn af det arabiske køkkens mest gloriøse retter er humus og marineret kylling, shish...
• Stegte kyllingelår med nye kartofler og rustik ratatouilleMariner kyllingelårene dagen i forvejen, og på selve dagen steger du både kød, kartofler...
• Asiatisk kylling i karryAsiatisk kylling smager fantastisk. Denne opskrift på asiatisk kylling er med friske...
• Rabarber bagte, med jordbærcremeSpændende ret med rabarber der drysses med kanel og bages i ovnen, samt en lækker...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os