Logo

Kylling i wok superhurtigt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling i wok superhurtigt

 

Få tid tilovers til noget andet! På bare 30 minutter står dette lækre, sunde og magre måltid på bordet. Det er superhurtigt.

• En orientalsk ret med meget lavt fedtindhold • Anvend fuldkornsris for at få flere fibre.

Forberedelse10 min. + marinering. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Lynwokket kylling:

2 kyllingebryster

½ dl teriyaki sauce

2 ½ dl hvide langkornede ris

1 rød peberfrugt

2 ½ dl hønsebouillon

1 spsk Maizena

2 forårsløg

150 g sukkerærter

150 g champignoner

1 spsk olie

 

* Fremgangsmåde:

1 Striml kyllingebrysterne og læg kødet i teriyaki saucen.

Dæk med plastfolie og køl i 15 min.

 

2 Kog risene efter pakkens anvisninger.

Rens peberfrugten og hak den fint.

Kom peberfrugten ned til risene når der mangler 5 min. af kogetiden.

 

3 Bland 2 spsk hønsebouillon og Maizena. Stil det til side.

Skyl forårsløgene og skær dem i tynde skiver.

Striml den grønne del af løgene.

Nip sukkerærterne.

Gør svampene i stand og skær dem i skiver.

 

4 Opvarm olien i en wok eller stegepande ved jævn varme.

Tag kyllingen op af marinaden og læg den i wokken.

Kasser marinaden.

Tilsæt forårsløg og brun i ca. 6 min. under omrøring.

Tilsæt sukkerærter, champignon og resten af bouillonen.

Rør rundt og lad det simre i 2 min.

 

5 Tilsæt maizenajævningen.

Lad det koge under omrøring til saucen er jævn, ca. 2 min.

Læg risene på et fad og læg kyllingen ovenpå.

Server straks.

 

Tips & råd

 

Kylling i wok superhurtigt

Wokgryder er oftest lavet af rustfrit stål eller smedejern. De holder længere hvis de behandles med olie inden de tages i brug. Når man forbehandler gryden, bliver overfladen smidigere og maden sætter sig ikke så let fast.

 

Gnid indersiden af wokken med olie, så overfladen dækkes helt. Sæt ovnen på 175 °C og sæt wokken i ovnen i ca. 1 time. Dette gælder for wokker uden træ håndtag! Eller opvarm den på komfuret, til den er gennemvarm. Tag wokken ud af ovnen og lad den køle af. Tør overskydende olie af.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 255 = kJ 1080

Kulhydrat 36 g Protein 17 g Fedt 5 g (18%) Fibre 2 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 558 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• TzatzikiVores opskrift er nem og giver et fantastisk smagfuldt tilbehør ❤ Vi hjælper dig med at...
• Chokoladesouffle i stegesoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Toscansk tværreb med bagt polentaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Kylling sesamkrydretDenne kombination er absolut ikke hverdagsagtig. Men den er så fantastisk god, at man let...
• LynisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!