Logo

Kylling med 40 fed hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stor frisk kylling
40 fed hvidløg
½ tsk sort peber
2 laurbærblade
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret salvie
et par kviste persille
½ dl olivenolie
1 ½ tsk salt
½ citron
 
Rosin og løgkompot:
12 små løg
1 spsk olivenolie
2 dl rosiner
2 dl tomatjuice
2 spsk rødvinseddike
1 spsk sukker
salt
 
Rosmarinkartofler:
12 kartofler
4 fed hvidløg
1 tsk salt
3 spsk olivenolie
1 kvist frisk rosmarin
 
Del kyllingen i 8 dele. Pil hvidløgsfeddene.
Krydr kyllingestykkerne med peber og bland dem med hvidløgsfeddene,
laurbærblade, timian, salvie, persille og olie.
Lad det hele trække i et par timer.
Sæt ovnen på 180ºC.
Kom kyllingestykkerne med hvidløg og krydderier i et stort ovnfast fad
med låg (Der kan evt. anvendes alufolie, som låg). Bag kyllingen midt i
ovnen i 45 minutter uden låg.
Læg så låget på og bag retten i yderligere 15 minutter.
Pres til sidst citronsaft over retten og smag til med salt.
Rosin og løgkompot:
Pil løgene og steg dem hele 1 spsk olivenolie.
Tilsæt rosiner, tomatjuice, vineddike, sukker og salt.
Lad kompotten simre for svag varme i ca. 10 minutter, til løgene er
blevet bløde.
Rosmarinkartofler:
Skrub kartoflerne godt og del dem i både, skrællen skal blive på.
Bland kartofler, finthakket/presset hvidløg, olie, salt og finthakket
rosmarin. Hæld kartoflerne på en bageplade og bag dem i ovnen i 20-30
minutter ved 200ºC.
Hæld dem op i en skål og server retten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.178 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her