Logo

Kylling saltimbocca

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling saltimbocca

 

Den italienske ret, saltimbocca, laves traditionelt med kalvekød, men her har vi brugt kyllingebryst. Du kan også bruge andre møre typer kød som kalkun, vildtfugle og mørt lamme- eller vildtkød.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege-/kogetid: ca. 25 min.

#

Saltimbocca:

4 kyllingebryst

8 skiver parmaskinke

8 store salvieblade

8 tandstikker

1 dl hvedemel

salt og peber

1-2 spsk olie

15+25 g smør

1½ dl hvidvin

1 dl hønsebouillon

friskkværnet peber


Tilbehør:

500 g spinat

1 bundt grønne asparges

1 bundt forårsløg kogte kartofler

*

Flæk de 4 stykker kyllingebryst, så du får 8 flade stykker kyllingekød.

Fold et stykke skinke omkring hvert stykke kylling.

Sæt skinken fast med tandstikker eller kødnåle, og sæt samtidig et stort salvieblade fast under tandstikken.

Vend kødstykkerne i mel krydret med salt og peber.

Varm en stor pande op med 1 spsk olie og 15 g smør.

Læg kødstykkerne med salviebladene nedad, og steg dem i 3 min. på hver side.

Hæld vinen på panden, og kog den hurtigt op.

Læg kødet på et fad, og hold det varmt.

Hæld bouillon på panden, og kog ind til det halve.

Pisk 25 g koldt smør i saucen, og smag til med peber og evt. salt.

 

Skyl spinaten grundigt.

Kom den i en stor gryde med lidt vand i bunden, og kog den under omrøring, til den falder sammen.

Knæk enderne af aspargesene, og skær dem i stykker på 3-4 cm.

Skær forårsløgene i samme størrelse som aspargesene.

Vend asparges og løg med spinat, og kog det hele godt igennem i 4-5 min.

Smag til med salt.

Server saltimbocca med grønsager, kogte kartofler og sauce.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 342 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Coq au vinDagens middag er en fransk klassiker: Hane i vin. Vi har brugt rødvin til denne udgave,...
• Kylling 'Danoise' med skysauce og agurkesalatKylling Danoise (gammeldags grydestegt kylling). Denne ret smager af sommer! Nye kartofler...
• Pasta GræskPastaretter behøver ikke være italienske. Rødløg, oliven og frisk spinat gør retten til en...
• Hindbærsalat med ostespecierEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os