Logo

Kylling sprød med mandel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling sprød med mandel

 

Kylling penslet med yoghurt bliver ekstra mør. Her er kødet desuden paneret i mandler og stegt i ovnen. Server med ris og salat. Overraskelse.

• Retten indeholder rigeligt med B-vitamin og kalcium • Tag skindet af og du mindsker fedtindholdet.

Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 30-35 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Sprød mandelkylling:

1,2 kg kylling uden skind (bryst og overlår)

1½ dl letmælks-yoghurt naturel

sort peber

brøndkarse til garnering

PANERING:

50 g mandelflager (hakkede mandler)

1 dl reven cheddarost

½ dl rasp

2 spsk reven parmesanost

1 spsk hakket frisk eller 1 tsk tørret timian

 

* Fremgangsmåde:

1 Del kyllingebrysterne på midten.

Hæld yoghurten i en skål og krydr kraftigt med peber.

Kom kyllingen i og vend det godt, så alt er helt dækket af yoghurt.

Dæk til og sæt det på køl 1-4 timer.

Vend stykkerne nu og da.

 

2 Sæt ovnen på 200 °C.

Bland paneringen i en dyb tallerken. Bland godt.

 

3 Tag kyllingen op af yoghurt en og ryst overflødig yoghurt af.

Paner kyllingen på alle sider og tryk paneringen til med fingrene.

Smør en plade med smør, læg kyllingen på og drys resten af paneringen over.

 

4 Sæt pladen i ovnen i 30 min. eller til kyllingen er færdig, se under Tips & råd.

Server garneret med brøndkarse.

 

Tips & råd

 

Kylling sprød med mandel

Stik kyllingen med en nål eller en skarp kniv, for at prøve om den er færdig.

Hvis kyllingens sky er klar og ikke rosa er kødet færdigt.

Hvis skyen er rosa skal kødet stege lidt længere.

 

Kylling sprød med mandel

Frysning: Pak kyllingen i tætsluttende plastposer efter trin 3 og frys i op til 2 mdr.

Frys kun frisk kylling som ikke har været frossen før.

 

VARIATION

Krydr yoghurten med 2-3 spsk tandoori- eller karrypasta for at få en stærkere smag.

Eller pensl kyllingen med dijonsennep eller pesto, i stedet for at marinere den i yoghurt.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 434 = kJ 1822

Kulhydrat 8 g Protein 69 g Fedt 14 g (29%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.767 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her