Logo

Kylling urtepocheret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling urtepocheret

 

Prøv denne kylling som er let pocheret i duftende urter. En stor fordel med denne ret er at den kan tilberedes i forvejen.

• Kylling er en god proteinkilde. Protein er vigtigt for kroppens opbygning af nye celler.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Urtepocheret kylling:

6 kyllingebryster a 125 g

1 citron eller lime

½ bundt koriander

1 l hønsebouillon

1 tsk hele hvide peberkorn

1 løg, hakket

1 selleristilk, tyndt skivet

½ dl hakket purløg

1 dl groft hakket persille

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær 6-7 dybe snit i hvert kyllingebryst. Skær halvvejs ned i stykkerne.

Læg kyllingestykkerne i en stor teflongryde.

 

2 Skær citronen i meget tynde både og læg dem ovenpå kyllingen.

Skyl korianderen grundigt.

Hak stilke og blade groft og kom også dem i gryden.

 

3 Kom bouillon, peberkorn, løg, selleri, purløg og persille i gryden.

 

4 Bring det i kog og skru derefter ned.

Lad det simre svagt i 10-15 min. til kyllingen er gennemkogt.

Tag gryden fra varmen og lad den stå i 5 min.

Tag derefter kyllingen op af væsken og server.

Server kyllingen med blandede grønsager, urter fra bouillonen samt friske citron- eller limebåde.

 

Tips & råd

 

Kylling urtepocheret

Andre krydderurter kan anvendes i denne opskrift. Persille, salvie og frisk eller tørret basilikum kompletterer kyllingens smag fint.

 

Kylling urtepocheret

Lav din egen fedtfri hønsebouillon ved at koge kyllingeben sammen med selleri, gulerod, persille, peberkorn og løg i både.

 

VARIATION

Hvis kyllingen skal serveres kold så lad den køle af i bouillonen for at holde kødet saftigt. Mariner kyllingen 1 time i friskpresset citron eller lime for at få kyllingen ekstra saftig.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 118 = kJ 4925

Kulhydrat 1 g Protein 24 g Fedt 2 g (15%) Fibre 0 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.131 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her