Logo

Kyllingesalat med stegte pærer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingesalat med stegte pærer

 

Frugt i salat er lækkert sødligt og passer rigtig godt til kylling, nødder og sprøde croutoner.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Bagetid: 20 min.

 

#

Rosmarincroutoner:

3 stilke rosmarin eller 1 tsk tørret

8 skiver groft hvedebrød

2 spsk olie

 

Salat:

400 g kyllingefilet

2 spsk olie

salt og peber

1 romaine-salat

4 stilke bladselleri

2 skalotteløg

100 g emmentaler

50 g valnødder eller pekannødder

2 pærer

25 g smør

 

Dressing:

2 tsk dijonsennep

3 spsk olie

2-3 spsk æbleeddike

*

 

Træk nålene af stilkene, og hak rosmarinen fint.

Skær brødet i terninger.

Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og vend dem rundt med olie og rosmarin.

Bag croutonerne sprøde i ovnen ved 100 °C i ca. 20 min.

 

Brun kyllingefileterne på en varm pande med olie.

Skru ned for varmen, og steg i yderligere ca. 7 min. på hver side.

Krydr med salt og peber, og lad kødet hvile i 5 min.

Skær kødet i skiver.

 

Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker.

Skær bladsellerien i tykke skiver.

Pil løgene, og hak dem fint.

Skær osten i terninger.

Skær pærerne i tykke både, og fjern kernehusene.

 

Steg pærerne på en pande med smør, til de er gyldenbrune på begge sider.

 

Rør sennep med olie, eddike, salt og peber.

Vend salat, spinat, bladselleri og løg med dressingen, og bred den ud på et stort fad.

 

Skær de stegte kyllingefileter i mindre stykker, og fordel dem på salaten sammen med ost og pærer.

Drys med hele valnødder og croutoner, og server straks.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.692 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her