Logo

Kyllingevinger marinerede og stærke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingevinger marinerede og stærke

 

Kyllingevinger der er marinerede med hvidløg, chilipasta og paprika. Vingerne er forkogte, så de bare skal brunes i ovnen, til du synes, de har passende farve. Til 4 personer (når der er tilbehør)

 

# Ingredienser til marinerede kyllingevinger:

1 kg kyllingevinger
1 tsk smør til bagepladen

Kogelage:
3 liter vand
2 tsk salt
½ dl sojasauce
2 spsk rørsukker
3 spsk balsamicoeddike
3 tykke skiver frisk ingefær
1 tsk friskkværnet peber

 

Marinade:
2 fed hvidløg
½ dl solsikkeolie
1 tsk chilipasta
1 tsk fint salt
½ tsk friskkværnet peber
2 tsk paprika
½ dl fint rasp

*
Fremgangsmåde

 

Kyllingevinger: Hvis dine kyllingevinger er hele - altså stadig har den yderste vingespids - skal de deles i tre, og det yderste led skal kasseres.

 

Kogelage: Sæt alle ingredienser til lagen over i en rummelig gryde.

Lad lagen koge i 5 min.

Tilsæt kyllingevingerne og bring gryden i kog igen.

Lad vingerne simre i 25 min.
Tag dem op og læg dem på en rist med det samme, så de kan tørre.

Det er nødvendigt, hvis de skal kunne blive sprøde.

 

Marinade: Riv hvidløgsfeddene fint og bland dem med resten af ingredienserne med undtagelse af raspen.

Når vingene har tørret et kvarters tid, vendes de grundigt i marinaden.

Tilsæt raspen og vend vingerne igen, men ikke mere end højst nødvendigt - ellers rystes raspen af, og den ender som klumper i bunden af skålen.

 

Bruning: Smør en bageplade med lidt smør og fordel vingestykkerne, så de ikke rører hinanden.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C (ikke varmluft) i ca. 20 min., eller til du synes, de er færdige.

Vend dem en gang eller to undervejs for at få dem lige brune og sprøde på begge sider.

 

TIPS: Det er mængden af chilipasta, der bestemmer, hvor stærkt dine kyllingevinger smager. Opskriften her giver en semi-stærk smag, men du kan bruge både to og tre teskefulde chilipasta, hvis du ønsker mere styrke.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.533 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her