Logo

Kyllingevinger med tomat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingevinger med tomat

 

Fedtet er borte, men smagen af sprøde kyllingevinger med tomat er lige fin. Vælg selv hvor stærke de skal være. Partymad. Her med en god agurkedip.

• Sennep giver meget smag uden at tillføje fedt • Kylling indeholder meget protein.

Forberedelse15 min. + marinering. Tilberedning 1 time. 8 Portioner

 

# Råvarer til Kyllingevinger med tomat:

2 kg kyllingevinger, ca. 22 vinger

2½ dl stærk tomatsauce på dåse

1 spsk mild eller stærk usødet sennep

3 dl soya

1 citron saften af

AGURKEDIP:

3 dl letmælks-yoghurt naturel

2 agurker, udkernede

1 tsk spidskommen

salt og peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Afpuds vingerne og fjern den yderste spids på dem.

Læg kyllingevingerne i en stor skål.

 

2 Bland tomatsauce, sennep, soya og friskpresset citron. Bland godt.

Hæld marinaden over kyllingevingerne.

Sørg for at de bliver helt dækkede af marinaden, også i alle folderne.

Dæk med plastfolie og mariner i køleskab i mindst 30 min., men helst nogle timer eller natten over.

Jo længere vingerne marineres desto mere smag får de.

 

3 Sæt ovnen på 200 °C og beklæd en bradepande med alufolie.

 

4 Kør yoghurt, agurk og spidskommen i foodprocessoren med knivbladet på, eller riv agurken ned i yoghurten.

Smag til med salt og peber.

 

5 Læg kyllingevingerne i bradepanden og hæld marinaden over.

Steg i ovnen 45 min -1 time, til kyllingevingerne er sprøde og gennemstegte.

Server med agurkedip.

 

Tips & råd

Kyllingevinger med tomat

Fjern spidsen på vingen med en saks. Mærk efter hvor leddet sidder i benet og klip gennem benet for at fjerne spidsen.

 

Kyllingevinger med tomat

Lav din egen tomatsauce: kog 1 kg tomater sammen med løg, hvidløg og lidt chilifrugt.

Kør saucen i foodprocessor eller blender og hæld på flasker.

 

VARIATION: Kyllingevingerne er også rigtig gode at grille.

Tilsæt chilipulver i marinaden, hvis du vil have dem stærkere.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 245 = kJ 1029

Kulhydrat 8 g Protein 24 g Fedt 13 g (48%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.493 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her