Logo

Løgsuppe og franske flutes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Løgsuppe og franske flutes

 

Ælt dejen sammen dagen før, og sæt den i køleskabet. Form brødene, og lad dem hæve, mens du laver den nemme suppe. Grønt og godt.

 

Løgsuppe

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. Fryseegnet

#

Suppe:

600 g løg

3 fed hvidløg

25 g smør

2 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)

8 dl grønsagsbouillon eller vand

1 stort laurbærblad

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør: persille

franske flute (se opskrift) eller andet brød

*

Pil løgene, og skær dem i skiver. Knus hvidløgsfeddene.

STEG løgene klare i en gryde med

 

smør. Tilsæt hvidløg og timian og derefter bouillon sammen med laurbærbladet. Lad suppen simre under låg i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.

SERVER suppen med et drys hakket persille og flute.

 

Løgsuppe og franske flutes

 

Franske flutes

3 stk. Arbejdstid: ca. 30 min. Hævetid: ca. 15 timer. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede

 

#

10 g gær

½ liter koldt vand

2 tsk groft salt

1 spsk olie

750 g hvedemel

*

 

Rør gæren ud i lidt af vandet.

Tilsæt salt, olie og gradvist mel.

Rør, til dejen er så fast, at den kan æltes.

Dejen må gerne være lidt klistret og fugtig.

Ælt dejen godt, og lad den hæve tildækket i 12-15 timer i køleskab.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form den til 3 flutes.

Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad dem hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.

 

Pensl brødene med vand, rids dem dybt med en skarp kniv, og bag dem ved 225 °C i ca. 15 min. til det lyder hult, når man banker på undersiden af dem.

Afkøl brødene på en bagerist.

 

Løgsuppe og franske flutes

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 330 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Løgtærte med tomat Denne tærte er beregnet som en forret eventuelt serveret med en dressing. Men tærten kan...
• Løgtærte som i BergheimBergheim er en lille landsby i Alsace på vinruten 10 km fra Colmar. Mange restauranter i...
• Sprødstegte løgringeNyd en hjemmelavet snack. De stegte løgringe er i øvrigt også et lækkert tilbehør til en...
• - 1. Januar Nytårsdag- 1. Januar Nytårsdag - afhængigt af »helbred« og humør spiser mange suppe eller...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os