Logo

Laks, grillet med puy linser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

400 gram laksefilet uden ben
100 gram puy linser
100 gram grønsager (gulerod, selleri,løg)
200 gram kartofler
2 dl hvidvin
100 gram smør
20 gram bredbladet persille
1/2 dl olivenolie
50 gram butterdej
20 gram rød peber
salt og peber
citronsaft

Butterdejen trykkes ud i en rund form på ca 8-10 cm.

Ovenpå lægges tynde skiver kartofel i vifte som pensles med olie, og det bages i ca 30 mín ved 180ºC.

Linserne koges i letsaltet vand i 20 min og derefter sauteres de af med grønsagerne som er skåret i bruniose og krydres.
Laksefileten udskæres og formes på samme måde som kartoflen evt ved at hakke det groft.
Hvidvinen og rød peber koges ned til halvdelen og blendes sammen med det kolde smør, så det bliver en beurre blanc.
Olien blendes sammen med persille og citronsaft
Til sidst anrettes tallerken med kartoflen i bunden, laksen ovenpå, linserne omkring og til sidst saucen med strejf af persilleolie.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 964 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lammeryg med GemüseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Brunkål med flæsk og pølseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mexicanske hakkebøfferEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Koldskål med limeKoldskål med smag af vanilje er en lækker koldskål med frisk sommer smag af lime. En...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os