Logo

Laks med kartoffelpuré

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

4 stykker laksefilet a 125-150 g
salt, peber
 
2 spsk reven citronskal
4 spsk hakket persille
1 fed knust eller finthakket hvidløg
olivenolie
 
Kartoffelpuré:
1 kg kartofler
2 dl kogende mælk
1/4 dl fløde 9 eller 13%
30 g smør
150 g reven cheddarost
salt, peber, timian
 
Læg laksefileterne på bagepapir i en lille bradepande.
Krydr med salt og peber.
Bland citronskal, hakket persille og knust eller finthakket hvidløg.
Fordel blanding over laksestykkerne.
Dryp med olivenolie.
Læg bagepapir over fisken
Stil laksen i den nederste halvdel af ovnen ved 220ºC og bag fisken
15-20 minutter afhængig af fiskens tykkelse.
 

Kartoffelpuré: Skræl kartoflerne og skær dem i terninger eller skiver.
Kog møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
Mos kartoflerne og pisk dem med kogende mælk, fløde og smør.
Vend reven cheddarost i og smag til med salt og peber og timian.
Server kartoffelpuréen til laksen.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 941 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krydret ribbenssteg med rodfrugter og fløde/appelsin-marineret julesalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vildtgryde med enebærKan serveres med kartoffelmos, ris, kogte kartofler eller med grønsagscrumble. En dejlig...
• Kyllingesalat med citrongræsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær og creme i glasDe friske jordbær og den intense jordbærpuré går op i en højere enhed med den fede creme....
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os