Logo

Laks med pebersauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks med pebersauce

 

En cremet rød sauce med peberfrugt og chili er et udsøgt tilbehør til en grillet laksekotelet.

• Fedt fra fisk mindsker kolesterolindholdet i blodet. Luksusmad.

• Saucen laves af magre ingredienser og er derfor fattig på kalorier.

Forberedelse 15 min. + afkøling Tilberedning 5-6 min.

 

# Råvarer til Laks med pebersauce

4 Portioner

4 laksekoteletter a 150 g

1 tsk Dijon- eller usødet sennep

½ dl friskpresset citronsaft

SAUCE:

1 rød peberfrugt

1 Y2 dl yoghurt naturel

1 Y2 dl mager creme fraiche

1 tsk tørret estragon

1 tsk chilipeber

1 nip salt

frisk estragon til garnering

 

* Fremgangsmåde:

1 Læg folie på en grill eller på ovnristen.

Placer den midt i ovnen.

Sæt den på højeste varme.

 

2 Bland sennep og friskpresset citron godt.

Pensl laksekoteletterne og dæk med plastfolie.

Sæt dem i køleskabet i 10 min.

 

3 Rist peberfrugten på grillen og hak den så i foodprocessoren.

Brug kniven.

Hæld yoghurt og cremefraiche på sammen med estragon, chili og salt.

Sørg for at det bliver godt blandet.

 

4 Læg laksekoteletterne på folien l den forvarmede ovn og grill dem 3 min. på hver side.

 

5 Fordel saucen på fire tallerkener og placer en laksekotelet på hver.

Garner med en estragonkvist og server straks.

Sprøde grønsager som fx asparges passer fint til laksekoteletten.

 

Tips & råd

 

Laks med pebersauce

Laksekoteletter er skiver af hel laks, som er skåret fra hoved til hale i tykke skiver. Hver enkelt af koteletterne indeholder en del af rygbenet.

 

Sommerfuglekoteletter er skårne af fileten og er uden ben. Laks er en vigtig del af mange mad retter. Laks indeholder, ligesom anden fersk, fed fisk, en speciel fedtsyre som sænker kolesterolindholdet i blodet. Laks indeholder også meget A- og B-vitamin.

 

Østersølaks er blegere, smager af mere og indeholder generelt mere fedt end norsk laks.

 

VARIATION

Halve citroner med saft i kan anvendes som garnering. Tag saft og frugtkød ud af en halv citron. Skær en lille bid af bunden, så citronen står fast og hæld saften i skallen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 365 = kJ 1509

Kulhydrat 5 g Protein 29 g Fedt 23 g (57%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 942 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?