4 stykker laks á ca. 100 g 
250 g små grønne linser 
salt, peber 
1 fed hvidløg 
2 spsk  finthakket citronskal 
2 dl grofthakkede krydderurter fx. dild, persille og estragon) 
2 porrer 
5-6 gulerødder 
1 tsk  raps- eller olivenolie 
1-2 dl vand eller bouillon.
  
Krydr laksen med lidt salt og peber og pak hvert stykke ind i bagepapir. 
Bag laksen i ovnen ved 200ºC i 15-20 min. afhængig af tykkelsen.
Skyl linserne og kog dem i letsaltet vand i 15-20 min. til de er møre. 
Afdryp linserne og bland dem med finthakket hvidløg, citronskal og 
hakkede krydderurter. 
Skær porrer og gulerødder i mindre stykker og svits dem i olien. 
Tilsæt lidt bouillon og lad dem simre ved svag varme til de er møre. 
Server grønsagerne til laksen sammen med linserne.
Spis evt. også brød til.
Tips: Linser kan erstattes af ris eller bulgur. Bulgur spises meget i Nordafrika og Mellemøsten og er hvedekorn der er kogt, tørret, afskallet og malet groft. Smager i øvrigt dejligt.