Logo

Lam i kål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lam i kål

Lam i kål er en nem, billig og nærende ret. At den er blevet en klassiker, hænger sikkert sammen med at kål og lam klæ’r hinanden så godt. Når retten som her pakkes i hele kålblade, fremtræder den også smukt. Krydderier og grønsager kan varieres efter smag og behag og hvad køleskabet indeholder.

500 g lammebov i strimler
1 hvidkål eller savoykål
2 porrer i mønter
2 gulerødder i mønter
¼ selleri i tynde staver
2 dl æblemost
1 spsk kommen
Blade fra 1 lille bundt timian
Smør til fadet
Persille


Tænd ovnen på 200°C.

Tag så mange blade af kålhovedet at de kan danne bund, sider og top i et ildfast fad, snit resten af kålen fint.

Blancher de hele kålblade og den snittede kål i rigeligt letsaltet vand i 2 min. Smør et ildfast fad og læg kålblade i bunden og op ad siderne.

Bland snittet kål med porrer, gulerødder, selleri, kommen, timian, salt og peber. Læg skiftevis et lag grønsager og et lag lammekød i fadet, slut af med grønsager og hæld æblemosten over.

Luk med et lag kålblade og læg låget til det ildfaste fad på.

Stil det i ovnen 1 ½ time.
Server med masser af friskhakket persille, grov sennep og humpler af rugbrød.

 

Grønsager pr person: Ca. 375 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.849 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her