Logo

Lamme- og spinatcurry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lamme- og spinatcurry

 

En populær ret fra det indiske køkken, som er let at lave. Retten er delikat krydret og desuden nærende.

• Spinat er en god kilde for C-vitamin og betakarotin • Lam indeholder meget jern og zink.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Lamme- og spinatcurry

500 g småkød af lam, fx kølle eller bov

500 g frisk spinat

2 tsk jordnøddeolie

1 løg, hakket

4 tsk middelstærk currypasta

1 tsk gurkemeje

1 stor tomat, groft hakket,

1 dl kokosmælk

½ tsk garam masala

frisk mynte til garneringen

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær stilkene af spinaten.

Læg spinaten i koldt vand.

Skyl den godt og lad den dryppe af.

Tør spinaten i et klæde.

 

2 Opvarm olien på en teflonpande ved jævn varme.

Tilsæt lammekødet og steg det gyldent, ca. 4 min.

Læg kødet på et fad.

 

3 Kom løget på panden.

Skru ned og steg under omrøring, ca. 5 min.

Tilsæt currypasta og gurkemeje.

Steg yderligere 1 min. under omrøring.

 

4 Kom tomat, kokosmælk og kød på panden.

Læg låg på og lad simre ved svag varme til lammet er næsten mørt, ca. 20 min.

Tilsæt spinaten og rør rundt til spinaten falder sammen.

Tilsæt garam masala og lad simre yderligere 5 min.

Garner med mynteblade og server straks.

 

Tips & råd

 

Lamme- og spinatcurry

Småkød af lam kommer ofte fra de magre og møre dele af lammet.

 

Lamme- og spinatcurry

Læg spinaten i et klæde når den har dryppet af.

Det er vigtigt at spinaten er godt tør, når den kommes i retten.

 

GENVEJ

Anvend 250 g frossen, optøet og godt afdryppet spinat, i stedet for den friske spinat.

Tilsæt den frosne, optøede spinat i trin 4, som opskriften beskriver.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 342 = kJ 1436

Kulhydrat 7 g Protein 29 g Fedt 22 g (57%) Fibre 7 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 588 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blomkålssauté med AmchoorHer er en spændende opskrift på indisk inspireret blomkålssauté, der for eksempel kan...
• Piement d'EspelettePiment d'Espelette er et chilikrydderi fra den lille baskiske by Espelette. De små røde...
• amchoorAmchoor, også kaldet mangopulver, er et frugtagtig krydderipulver lavet af tørret umoden...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Lammekoteletter à la irsk stuvning og lagkage med æblemosI Irland er der mange får, lam, kartofler og rodfrugter. En kendt ret med disse råvarer er...
• Chilibananer med rambutan og kumquatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os