Logo

Lammefrikassé med forårsgrønt og estragon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lammefrikassé med forårsgrønt og estragon

 

Pift saucen op med sennep, citronsaft og frisk estragon eller andre friske krydderurter.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge-/stegetid: 1 time.

#

600 g lammebov uden ben

1 spsk olie

2 tsk groft salt

5 hele sorte peberkorn

1 laurbærblad

 

Suppeurter:

1 gulerod

1 løg

5 persillestilke

 

Sauce:

25 g smør

3 spsk hvedemel

1 dl piskefløde

2-3 tsk citronsaft

2-3 tsk dijonsennep

1 bundt frisk estragon eller bredbladet persille

salt og peber

 

Grønsager:

250 g hvide asparges

250 g grønne asparges

1 bundt radiser eller nye gulerødder

1 spsk olie

 

Tilbehør:

1 kg nye kartofler

*

Skær kødet i store terninger, og brun dem på en pande med olie.

Læg kødet i en gryde, og hæld koldt vand på, så det går ca. 2 cm over kødet.

Server det et opkog ved svag varme.

Skum urenhederne af suppen, og tilsæt salt.

Server det et opkog, og skum af igen.

Tilsæt krydderier og suppeurter, og lad kødet simre, til det er mørt - ca. 30 min.

 

Tag kødet op, og hold det varmt.

Si suppen over i en ren gryde, og kog den ind til ca. ½ liter.

 

Lav en opbagning af smør og mel, og tilsæt suppen lidt ad gangen.

Kog saucen under omrøring i mindst 5 min.

Tilsæt fløde, og kog igennem.

Smag til med citronsaft, sennep, finthakket estragon, salt og peber.

 

Skræl de hvide asparges, og skyl de grønne asparges.

Knæk de træede ender af, og skær aspargesene i 4-5 cm lange snitter.

Rens radiserne, gerne med blade på.

 

Steg grønsagerne møre, men sprøde på en stor pande med olie - uden at de bruner, og krydr med salt og peber.

 

Vend kødet i saucen, og anret med grønsagerne.

Server kogte kartofler til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 188 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lammebov med rødbedesalat og Vingelé med vaniljesauceFarseret lammebov og Vingelé. I denne uge er der rigtig lækker gæstemad på menuen. Maden...
• Æggecreme med stenbiderrogn og lammemørbrad med grøntI påsken skal du servere retter med æg og lammekød. Vi har bagt en lækker æggecreme toppet...
• Lammebov med krydderurter og friske figner med mascarponecremeDen langtidsstegte lammebov er smurt med en cremet sennepsdressing og serveret med...
• Ananas i chokoladecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os