Logo

Lammekølle med abrikos og appelsin chili sirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Den friske syrlige smag fra siruppen, og samspillet mellem lam og abrikoser er virkeligt spændende - til 6

Den friske syrlige smag fra siruppen, og samspillet mellem lam og abrikoser er virkeligt spændende.

 

200 g tørrede abrikoser
1 dl appelsinsaft
1 lammekølle på 2-2½ kilo

300 gram store skalotteløg
2 dl appelsin chili sauce
dijonsennep, efter smag
groft salt og friskkværnet peber

stegefast bånd/snor/kødnåle til køllen

 

Læg abrikoserne i appelsinsaften og lad dem trække et par timer i køleskab.
Krydr køllen grundigt indvendigt med groft salt og peber.
Hæld væsken fra abrikoserne, gem denne, og fyld abrikoserne ind i lammekøllen, der hvor benet har siddet, og bind/hæft kødet løst sammen med båndet/kødnålene.

Krydr ydersiden af lammekøllen med salt og peber og læg i den i en smurt bradepande.
Varm ovnen op til 180°C, og steg køllen, ca. 20 minutter pr. halve kilo, evt. med 1 dl vand i bradepanden.
Omkring en time før kødet er gennemstegt, kommes de hele, upillede skalotteløg i bradepanden og bager færdige sammen med kødet.
10 minutter før kødet er færdigt blandes appelsin chili saucen med sennep og appelsinsaften fra abrikoserne.

Skyen fra løg og kød hældes i en skål, og skummes for det værste fedt.
Skyen piskes sammen med sauceblandingen og hældes over lammekøllen, og steges med kun med de sidste få minutter.
Skær kødet ud i fine tynde skiver, og server med det samme.

Madopskrift billede

 

Madopskrift billede

 

Madopskrift billede

 

Tips: Få din slagter til at tage lår- og nøgleben ud. Køber du køllen frossen, kan du med en lille spids skarp kniv, selv udbene køllen
--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.130 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fisk- og rejer i wokEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pasta med ostesauce, oksekød og svampeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fyldt kalkunbryst med gulerødder i appelsinskyEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• ChokoladeflødesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os