Logo

Lammekølle med ben

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lammekølle med ben

Grillet lammekølle smager vidunderligt. Du skal bruge en grill med låg til lammekølle med ben pga. den lange stegetid. Der er "ingen ben" i denne opskrift, og den smager lige så godt som dagen er lang.

 

Brug indirekte grillning ved lav temperatur.

Forberedelse: 45 minutter Grilltid: 1 ½-2 timer

 

1 lammekølle med ben

4 eller flere hvidløgsfed, skåret i strimler

frisk rosmarin

olivenolie

havsalt og friskkværnet sort peber

 

A. Stik huller i kødet med spidsen af en kniv, ca. 1 cm dybe og med ca. 5 cm mellemrum.

Tryk en strimmel hvidløg og nogle få rosmarin­blade ind i hvert hul.

B. Pensll ammekøllen med olivenolie.

Gnid kødet med havsalt og kværnet peber.

Placer et stegetermometer i den tykkeste del af køllen.

 

C. Læg lammekøllen på den kølige del af grillen, og læg låg på.

Pensl af og til med olivenolie.

Kødet er klart når termometret viser ca. 50°C.

Lad kødet hvile i 10 minutter før det skæres i skiver.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 10.165 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?