Logo

Lammekølle med kong Salomons dadler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Lammekølle med kong Salomons dadler
Nok til 6 personer med god appetit. Nogle af de allerbedste dadler hedder salomondadler og kommer fra Mellemøsten. Medjool-dadler er også henrivende. Dadlerne er kæmpestore, saftige og enhver konge, dronning eller prinsesse værdige. Faktisk smager de som et rent eventyr, men sådan skal det også være med god mad, der taler til alle sanser.
De dadler, du bruger til lammekøllen, behøver ikke absolut at være salomon- eller medjooldadler, retten skal nok blive ganske eventyrlig med 'almindelige' dadler.

#Ingredienser
1 stor lammekølle (min. 3 kg)
15 fed hvidløg, skåret i halve og knuste.
hav- eller stensalt
friskkværnet sort peber
1,5 l. vand
250 g udstenede dadler. skåret i halve på langs
saft og fintrevet skal af 1 økologisk citron

Til suppen:
150 g persille, grofthakket
50 g frisk koriander, grofthakket
2 tsk gurkemeje
1 tsk fishsauce

* Tilberedning
"Prik" lammekøllen 20 gange med en lille kniv, og. kom et halvt fed hvidløg i hvert "stik". 
Gnid så lammekøllen med salt og peber, og læg den på en ovnrist. Kom vand, dadler, citronskal - gem citronen, da saften skal bruges senere - og resten af hvidløgene i en dyb bradepande.
Sæt ovnen på 200ºC og lad den nå temperaturen.
Stil bradepanden allernederst i ovnen og grillristen med lammekøllen ovenover, så alt fedtet drypper ned i "badet" forneden.

Lammekøllen skal have 15 minutter per 500 gram og så yderligere 20 minutter - men skip de sidste 20 minutter, hvis kødet skal være rosa eller rosenrødt.
Tjek dadlerne i bradepanden hver halve time, og fyld mere vand på, hvis der er ved at være lavvande. 

Når lammekøllen er færdig i ovnen, skal den have lov til at trække i mindst 15 minutter. 
I mellemtiden fisker du dadlerne op af bradepanden og hælder resten af lammefonden i en skål eller stor kande.
Lad lammefonden stå et øjeblik, så fedtet samler sig på toppen, og tag det fra.

Kom den "affedtede" lammefond, persille og koriander samt gurkemeje og fishsauce i en gryde, spæd op med ekstra vand om nødvendigt (der skal helst være lidt over 1 liter væde), bring det i kog og lad det simre et par minutter, så persillen og korianderen bliver møre.
Kør så suppen på en blender, så du får den smukkeste grønne "suppe royale".

Læg lammekøllen på et fad, og anret dadlerne rundt om.
Dryp dadlerne med citronsaft, og stil lamme køllen på bordet.
Suppen serveres til i passende skåle eller dybe tallerkener.

Billede er venligst indsendt af kinonagu@hotmail.com


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 915 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lam i kål - i trykkogerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Langtidsstegt lammekølle med persillerodspuréLangtidsstegt lammekølle er dejlig gæstemad eller oplagt til påskemiddagen. Kødet bliver...
• Saftig lammekølle i stegeposeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mandel GelatoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!