1 ½ kg lammekølle med ben
1 fed hvidløg
½ tsk  st. nelliker
1 tsk  salt
 peber
2 appelsiner
300 g  løg
1 dl  vand
 
Sauce: 
1 dl  hvidvin
2 appelsiner
 salt og  peber
Lammekøllen gnides med hvidløg, nelliker, salt og peber og lægges i en lille bradepande. 
Appelsinerne vaskes, den gule skal rives og smøres på lammekøllen. Appelsinerne presses, og saften hældes ved. Løgene pilles, skæres i både og lægges i bradepanden. Vand hældes ved. 
Stilles i ovnen 1 ½ - 1 ¾ time ved 160ºC afhængig af hvor rosa man ønsker kødet. 
Køllen pakkes i folie og hviler i ca. 20 min. 
Stegeskyen med løg hældes i en gryde og skummes for fedt. Appelsinerne pilles, skæres i meget tynde både og kommes i gryden sammen med hvidvin. 
Småkoger 3-4 min. og smages til med slat og peber.
Tips:De 2 appelsiner kan erstattes af 1 citron.