Logo

Lammekasserolle med krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 spsk olivenolie
1 lille hakket løg
3 fed knust hvidløg
1 ½ kg lammekølle, udbenet og snøret
1 tsk chili
1 spsk sød paprika
2 mellemstore røde peberfrugter i tern
2 ½ dl tør hvidvin
½ l hønsebouillon
⅔ dl frisk rosmarin
⅔ dl friskhakket mynte

Forvarm ovnen til 180ºC. Opvarm olie i en gryde og kom løg og hvidløg i. Svits det 3 minutter. Læg lammekøllen i og brun den op alle sider. Tag kødet op og læg det i et ovnfast fad. Kom chili, paprika og peberfrugt i gryden, rør rundt og lad det simre 5 minutter ved jævn varme. Hæld vin og bouillon ved, bring det i kog, dæmp varmen og lad det simre uden låg i 10 minutter. Tilsæt rosmarin og mynte og hæld saucen i fadet til lammekøllen.
Dæk fadet til og stil det i den varme ovn 45 minutter eller til lammekøllen er færdig, brug evt stegetermometer.
NB. Saucen er meget tynd og retten bliver traditionelt spist af små skåle. Men den kan jævnes med Maizena udrørt i vand.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her