Logo

Lammekarry, Indisk med basmati ris og mangochutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 En rigtig karry - gryderet, hvor mængden af karry kan forøges når/hvis den skal være mere indisk ...

500 g lammesmåkød
2 løg
20 g margarine
1-2 tsk karry
1 grøn peberfrugt
1 syrligt æble
1 tsk salt
groftkværnet peber
2 spsk hvedemel
½ tsk ingefær
2 dl basmatiris
2 spsk mango chutney

mango chutney


Kødet skæres i tern og brunes i en gryde i margarinen.

Løget skæres i terninger og svitses med.

Karry drysses over og "brændes" af.
Peberfrugt og æble skæres i tern og kommes i gryden.

Drysses med salt, peber, hvedemel og ingefær.

2 spsk mango chutney og 4 dl vand tilsættes, og retten småkoger under låg 40-50 min.

Smages til med salt og peber og serveres med ris og en skål mango chutney

Hæld risene i en gryde med 3,5 dl vand og tilsæt ½ tsk salt.

Bring vandet i kog og lad risene koge i 12 min. under låg.

Sluk for varmen og lad dem trække til resten af retten er færdig.

 

Tips: Kan du ikke li' lam, så brug svinesmåkød.

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?