
Lammekød og couscous sender tankerne på himmelflugt til Nordafrika. 
 
12 små lammekoteletter (3 koteletter pr. person) 
Marinade: 
1 dl olie 
½ dl balsamicoeddike 
1 dl rødvin 
frisk rosmarin eller timian 
salt og peber 
Salat: 
4 dl couscous 
6 dl kogende vand 
4 spsk reven parmesan 
2 spsk friskhakket pebermynte
½ dl olivenolie 
1 lille finthakket chili 
1 lille porre 
6 friske abrikoser (eller tørrede, som har ligget i vand) 
 
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og hæld marinaden over koteletterne. 
Mariner dem i køleskab natten over. 
Hæld couscous (forkogt) i en skål, hæld det kogende vand over, dæk til med folie eller film og lad blandingen stå i ca. 5 minutter, eller til al væsken er optaget. 
Varm olien i en stegepande, hæld pebermynten i og umiddelbart efter også couscous og parmesan. 
Smag til med evt. lidt salt, rør til sidst chili, porre og abrikos i. 
Salaten afkøles, før den pakkes ned i en boks, der kan transporteres til picnic-stedet.