Logo

Lammeragout med vadouvan og bygotto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lammeragout med vadouvan og bygotto

 

Opskrift på den gamle kending, lammeragout. Her serveres den med en bygotto af perlebyg, sorte oliven og gedeost samt en gremolata af citron, persille og hvidløg. Kort sagt en udsøgt fransk gryderet!

Lav gerne en hurtig gremolata af citronskal, persille og hvidløg til at toppe retten af med. Det tilføjer en frisk og syrlig smag til den varme, cremede ret med karry.

 

Vær opmærksom på at retten er lavet med en trykkoger.

Tilberedningstid: 1 time, 10 min. Antal portioner: 4 pers.

 

# Ingredienser

Vadouvan (franskinspireret karry krydderi):

3 små chili

(alternativt kan ½ spsk tørrede chiliflager benyttes.)

½ tsk bukkehornsfrø

½ tsk karry 

2 tsk spidskommen

1 tsk sennepsfrø

½ tsk gurkemeje

¼ tsk muskatnød

1 knivspids stødt nellike

½ tsk salt

½ tsk friskkværnet peber

8 fed hvidløg

3-4 løg

 

Lammeragout:

500-600 g dansk lammenakke

olie

5 dl lammefond

1-2 røde æbler

 

Gremolata:

2-3 citroner

1 bundt persille (et lille bundt)

3-4 fed hvidløg

 

Bygotto:

400 g perlebyg

150 g gedefriskost

50-75 g sorte oliven (a la greque)

1 smule salt

1 smule peber

 

* Tilberedning

Bland først alle de stødte krydderier i vadouvan-blandingen. 

 

Lav dernæst lammeragout: 

Lammenakke skæres i grove tern, og brunes godt af i lidt olie på en varm pande.

Læg stykkerne i trykkogeren.

På panden svitses løg og hvidløg i olie, tilsæt alle de stødte vadouvan krydderier, og steg dem forsigtigt med.

Hæld det hele ned til lammenakken, og kog panden af med lammefonden.

Hæld lammefond på lammet så det næsten dækket.

Tilsæt æbletern, og kog retten i trykkoger i en times tid, til kødet er dejlig mørt.

Bland dernæst ingredienserne til gremolata, til den smager som man bedst kan lide den.

 

Bygotto:

Kog perlebyggen, hæld vandet fra, og smag den til med gedefriskost, sorte oliven, salt og peber.

 

Server lammenakken drysset med gremolata og den cremede perlebyg til.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 31 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lammekoteletter med grønne bønnerGør søndagen festlig med en god lammekotelet til aftensmaden. Server med en sprød...
• Ragout af lamRagú eller ragout med lam og ærter er perfekt og nem simremad, som passer sig selv på...
• LammekebabHvis du kan lide mad fra Mellemøsten, vil du elske disse møre lammekebab, som her serveres...
• Gulerodssuppe med chili og ananas + Bradepandekage med ribsDen cremede gulerodssuppe indeholder også ananas og chili som giver suppen friskhed, syre...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os