Logo

Lammeryg og Fetasalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

75 g kikærter
75 g røde kidneybønner
6 dl vand

1000 g dobbelt lammeryg
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 dl vand

1 l vand
1 tsk groft salt

Marinade:
2 spsk balsamicoeddike
½ tsk fint salt
friskkværnet peber
½ dl vindruekerneolie
2 spsk vand

400 g rensede grønne bønner
1 l vand
1 tsk groft salt

Sauce
lammesky, ca. ½ dl
1 dl piskefløde
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk lys saucejævner
evt. kulør

200 g Feta i persille- og hvidløgslage

Dagen før:
Skyl kikærter og kidneybønner og sæt dem i blød i koldt vand i ca. 1 døgn.

Rids fedtkanten på lammeryggen. Gnid stegen med salt og peber og læg den på en rist midt i ovnen. Hæld vandet i en lille bradepande og stil den på en plade under stegen. Steg lammeryggen i ca. ½ time. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70º. Steg evt. lammeryggen færdig de sidste 10 min. Lad den hvile tildækket i ca. 25 min. Gem lammeskyen.

Kikærter og kidneybønner, fortsat:
Hæld kikærter og kidneybønner til afdrypning i en sigte. Kom dem i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til de er møre. Hæld ærter og bønner til afdrypning i en sigte.

Marinade:
Pisk eddike, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og vend de lune kikærter og kidneybønner sammen med marinaden. Lad dem trække i ca. ½ time.

Kom de grønne bønner i kogende vand tilsat salt og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 6 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og overbrus med koldt vand.

Sauce:
Bring lammesky og piskefløde i kog i en gryde. Tilsæt salt og peber. drys saucejævner i under omrøring og lad saucen koge i ca. 1 min. Tilsæt evt. kulør og smag til.

Ved serveringen:
Lad Fetaen dryppe af. Læg kikærter og kidneybønner med marinade, grønne bønner og Feta lagvis i et stort fad. Skær lammekødet fra benet og skær derefter kødet i skiver . Anret dem på et varmt fad og server straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.993 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her