Logo

Mørbrad i rød karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbrad i rød karry

 

Dansk svinemørbrad med et thailandsk twist. Thailandsk: อร่อยมาก - ลองด้วยตัวคุณเอง

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Koge-/stegetid: 15 min.

 

#

300 g afpudset svinemørbrad

250 g cherrytomater

1 bundt forårsløg

1 spsk olie

50 g saltede peanuts

 

Sauce:

1 dåse kokosmælk (4 dl)

2-5 tsk rød karrypasta (se TIPS)

2 spsk crunchy jordnøddesmør

1 spsk rørsukker

2-3 spsk citron- eller limesaft

1 spsk fishsauce (se TIPS)

 

Tilbehør: 150 g jasmin ris

*

 

Skær mørbraden i 1 cm tykke skiver.

Vask cherry tomaterne, og skær dem i halve.

Rens forårsløgene, og snit dem fint.

Kog risene efter pakkens anvisning.

 

Varm kokosmælken op til kogepunktet i en tykbundet gryde, og tilsæt karrypasta, jordnøddesmør og rørsukker under omrøring.

Smag til med citron- eller limesaft og fishsauce.

 

Brun hurtigt kødet på en varm pande med olie.

Læg kød og tomater i saucen, og varm det igennem under omrøring.

Drys med forårsløg og peanuts, og server med kogte ris.

 

TIPS: Rød karrypasta er en thailandsk karryblanding, der er fremstillet med rød chili. Der kan være forskel på styrken, så du må prøve dig frem med mængden.

 

Fishsauce er lavet af saltede ansjoser. Den bruges i de fleste thairetter i stedet for salt, Erstat evt med sojasauce.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.325 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her