Logo

Mørbrad i sød chilisauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbrad i sød chilisauce

1 svinemørbrad (ca. 500 g)
1 spsk revet frisk ingefær
½ dl friskpresset limesaft
4 spsk olie
10 forårsløg i 2 cm skrå stykker (ca. 250 g)
2 røde peberfrugter i meget tynde strimler (ca. 250 g)
2 knuste fed hvidløg
2 spsk sød chilisauce
4 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce)
Pynt:
3 spsk hakkede friske korianderblade
½ dl saltede peanuts (ca. 25 g)
Tilbehør:
400 g ægnudler
200 g mangofrugt i skiver
1 spsk limesaft

Skær mørbraden i tynde skiver.

Kom ingefær og lime over og lad det marinere i ca. 10 min. 

Opvarm en pande eller wok med 2 spsk af olien.

Lynsteg kødet ad to omgange og læg det på fedtsugende  papir.

Tør evt. panden af og opvarm på ny med resten af olien.

Steg forårsløg og peberfrugter i ca. 1 min.

Tilsæt det stegte kød, hvidløg, chilisauce og ketjap manis og steg/kog i ca. 2 min. Pynt med peanuts og koriander.
 
Tips: Mørbraden kan erstattes af skinkekød. Og nudlerne af ris. I stedet for ketjap manis, kan man bruge 2 spsk japansk sojasauce og 2 spsk honning.
Ikke fryseegnet

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 999 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?