Logo

Mørbrad indbagt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørbrad indbagt

 

Dette er en klassiker i ny tapning, En garanteret populær gæsteret, hvor det saftige kød gemmes i et sprødt hylster med lækkert fyld. Festligt.

• Mørbraden er det magreste kød på grisen. I denne ret bruges der kun 100 g kød pr. portion.

Forberedelse 45 min. Tilberedning 35 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Mørbrad indbagt

300 g frosne butterdejsplader

400 g svinemørbrad

1 spsk olie

salt og peber

FYLDET:

250 g champignon

1 bundt persille

½ dl kørvel

2 kviste frisk estragon (1 tsk tørret)

2 kviste frisk timian (1 tsk tørret)

4 skalotteløg

1 fed hvidløg

20 g smør

2 spsk cremefraiche 38%

1 æggeblomme

1 æg

4 salatblade

 

* Fremgangsmåde:

1 Optø butterdejen.

Tør kødet, og gnid det med peber.

 

2 Varm olien på en pande.

Brun kødet, og drys med salt. Lad det svale af

 

3 Rens svampene, skyl krydder- urterne, pil skalotteløgene og hvidløget og hak det hele fint.

 

4 Opvarm smørret, og steg løgene møre.

Tilsæt krydderurter og hvidløg.

Rør cremefraichen i, og lad det svale af.

Rør æggeblommen i den kolde blanding.

 

5 Læg de skyllede og tørrede salatblade på et stykke smørrebrødspapir.

Fordel fyldet henover.

Læg kødet på, og rul sammen.

 

6 Sæt ovnen på 250 °C.

Skil blommen fra hviden.

Rul dejen ud, og pensl kanterne med æggehvide.

Rul mørbraden fra smørrebrødspapiret til butterdejen, og pak kødet ind.

Pensl med æggeblomme.

Fugt en bradepande med vand, og læg kødet i.

Bag 10 min. ved 250 °C, og så 25 min. ved 200 °C.

 

Tips & råd

 

Mørbrad indbagt

Et lille trick for at få butterdejspladerne til at hænge sammen er at lægge dem, så kanterne overlapper hinanden. Rul derefter dejen ud.

 

Mørbrad indbagt

Anvend resterne af dejen til at lave dekorationer af.

Tryk, eller skær smukke blade eller lignende.

Fæstn dekorationerne med æggeblomme på en pensel.

 

PR. PORTION: Kalorier 360 = Kilojoule 1217

Kulhydrat 12 g Protein 27 g Fedt 22 g (55%) Fibre 11 g

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.072 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?