Logo

Mørbrad indbagt med brøndkarse og salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørbrad indbagt med brøndkarse og salat

 

Indbagt mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne. Den har heldigvis stadig mange fans....ren retro. (6 pers.)

 

#

Dej: 250 g hvedemel (ca. 4 dl)

½ tsk groft salt

1 tsk bagepulver

150 g koldt smør

½ dl kold mælk.

1 svinemørbrad (ca. 400 g)

25 g smør

salt og peber

 

Fars:

500 g hakket flæskekød

2 spsk hvedemel

1 æg

1½1 tsk groft salt

friskkværnet peber

1 tsk revet muskatnød

2 fed, knust hvidløg

1 stort revet skalotteløg

1 dl piskefløde eller fløde 13 %

250 g rensede, grofthakkede champignoner

 

Pensling: sammenpisket æg eller fløde

Tilbehør: grøn salat med cremefraiche-dressing.

Dressing: 1/2 liter cremefraiche 18 %

1-1½ tsk groft salt

friskkværnet peber

1 tsk revet/stødt muskatnød.

*

 

Bland mel, salt og bagepulver.

Skær smørret i småstykker og smuldr det i melet.

Saml dejen hurtigt med kold mælk.

Læg den i køleskabet 1 times tid.

Skær sener og hinder af mørbraden.

Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør.

Drys salt og peber over.

Afkøl mørbraden.

 

Rør kød med mel, æg, krydderier og fløde.

Bland champignoner i farsen.

Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30-40 cm).

Læg halvdelen af farsen på midten af dejen.

Herpå lægges mørbraden, hvorefter resten af farsen pakkes udenom.

Luk enderne af dejen ind over farsen, hvorefter den ene langside lægges op og pensles med æg i kanten.

 

Derefter lægges den anden side op.

Læg mørbraden med sammenføjningen opad på en bageplade.

Pensl dejen med sammenpisket æg.

Sæt pladen midt i ovnen og bag 50-60 min. ved 200 °C.

Server mørbraden varm.

 

Dressing:

Bland cremefraiche med salt, peber og muskat.

Server dressingen i en skål for sig til salaten.

 

Tips: Champignoner kan udelades i farsen. I stedet for ovennævnte dej kan anvendes færdigkøbt dybfrossen butterdej.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 946 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Svinemørbrad med kålsalatLav en grov kålsalat. Smag til med chili, honning og citronsaft, og server ris og...
• Grillede mørbradbøffer med spidskålNyd fredag aften ved grillen med baconsvøbte mørbradbøffer, grillet spidskål og...
• Mørbradgryde med sennepssauceDenne mørbradgryde er tilberedt med en lys sauce smagt til med vineddike, sennep og...
• Pizza DolceDenne pizza dolce eller "den søde pizza" er i virkeligheden ikke en pizza men en dessert...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os