Logo

Lammeskanke i rødvin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kraftigt krydrede lammeskanke, som har fået lov at simre blidt i rødvin i et par timer, er herlig søndagsmad eller hvilken dag der passer ...

Kraftigt krydrede lammeskanke, som har fået lov at simre blidt i rødvin i et par timer, er herlig søndagsmad eller hvilken dag der passer ...

 

1 stort salatløg, ca. 400 g

300 g bladselleri

4 lammeskanke à ca. 400 g

6 spsk (oliven)olie

salt og peber

1 helt frisk hvidløg, halveret på tværs

4 spsk koncentreret tomatpuré

8 kviste timian

1 kapsel stjerneanis

1 tsk koriander

1,5 dl rødvin

1 økologisk citron i smalle både

4 dl lammefond

 

Løg og bladselleri skæres i grove terninger, det grønne fra sellerien hakkes groft.

Lammeskankene pudses grundigt af og brunes fra alle sider i 4 spsk olie i en stor stegegryde, krydres med salt og peber og tages op.

Løg, selleri og hvidløg svitses i resten af olien.

Tomatpuré, halvdelen af timianen, stjerneanis og koriander steges hurtigt med.

Rødvinen tilsættes og koges lidt ind.

2 dl lammefond og lammeskankene tilsættes og koges et øjeblik op.

Derpå sættes gryden tildækket i den forvarmede ovn ved 180°C (varmluft 160°C) på anden 2. rille fra neden.

Lad det hele stå og simre i ovnen i 2 timer.

Efter 1 time vendes skankene, resten af fonden tilsættes sammen med ½ citron, og det hele steges videre uden låg.

Saucen smages godt til med salt og peber.

Retten drysses med det grønne fra bladsellerien og resten af timianen.

Pynt med resten af citronbådene.

 

Afpudsning:

Skær omhyggeligt alle sener og det hårde fedtlag fra skankene, på den måde undgår man den ramme smag af får.

--

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.417 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Daube på svinebovEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Okseragout - FranskEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fisk bagt med grønsager og ingefærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Bradepandekage med solbærStreuselkuchen hedder denne tyske kage, som er bagt med solmodne solbær. Prøv evt. også...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os