Logo

Lammesteg himmelsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lammesteg himmelsk

 

Præsenter familien for denne møre og delikate lammesteg, ved en specie/lejlighed. Den benfri lammesteg passer sig selv i ovnen. Mad til mange.

• Puds kødet godt af, for at skære ned på fedtet.

• Lammekøllen er et af de møreste stykker på lammet.

Forberedelse 15 min. + afkøling. Tilberedning 1-1½ time. 10 Portioner

 

# Råvarer til Lammesteg himmelsk

1 benfri lammekølle à 2,5 kg

4 fed hvidløg

½ dl usødet fransk sennep

2 spsk tørret rosmarin

salt

1 spsk friskkværnet sort peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver.

Anvend en lille skarp kniv, til at stikke små huller i stegen.

Stik hvidløgsskiverne ind i stegen (se Tips & råd).

 

2 Gnid stegen med sennep.

Krydr stegen med rosmarin, salt og peber.

Pak stegen i plastfolie og lad den stå på køl i 30 min.

 

3 Sæt ovnen på 175 °C.

Læg lammestegen på en rist og sæt en plade under.

Stik et stegetermometer ind, så den når ind til midten af stegen.

Sæt stegen i ovnen og steg til termometeret viser 70 °C, 1-1½ time.

 

4 Tag lammekøllen ud og placer den på et skærebræt.

Lad den stå i 10 min.

Hæld skyen i en saucekande.

Skær stegen i skiver og anret den fint på et serveringsfad.

Server med skyen til.

 

Tips & råd

 

Lammesteg himmelsk

Stik hvidløget ind i snit i lammekøllen.

Hvidløgsaromaen trænger ind i kødet og det får en herlig smag.

 

VARIATION

Anvend lammekoteletter i stedet for steg, så bliver tilberedningstiden kortere.

Erstat stegen med 10 koteletter à 150 g.

Hak hvidløget og bland sennep, rosmarin, peber, salt og hvidløg i en skål.

Læg koteletterne i og vend dem så de dækkes af marinaden.

Dæk til og køl i 30 min.

Tænd for grillen. og læg lammekoteletterne på en plade, dækket med rist eller folie.

Grill ca. 8 cm fra varmen, 4 min. på hver side.


Lammesteg himmelsk

 

__________________________________

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 544 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PebergrydeEn gryderet med oksekød, grøn og rød peber liver op på middagsbordet. Pebergryden kan evt...
• Spansk risretHurtig spansk gæsteret med fyld af dejlige grønsager og andet lækkert. Tilberedningstid:...
• Pølser med ostefyld og baconsvøbDisse skønne pølser kan laves både i ovnen eller på grillen, så dem skal du vel prøve?
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Spid med krydret lammekødI middelhavslandene bruger man hakket lammekød til kødboller, frikadeller m.m. Lammekød...
• ChokoladerisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!