Logo

Lammetagine med svesker og mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g lammekød i tern
2 finthakkede løg
2 fed hakket hvidløg
4 spsk olivenolie
salt
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt ingefær
1 tsk paprika
1 tsk safran
1 spsk smør
2 ds flåede tomater 450 g
2 spsk akaciehonning
1 tsk tørret knust chili
12 store tørrede svesker
kogende vand
revet appelsinskal
1 stang kanel
1 dl frisk koriander
couscous
peberfrugt
løg
 
Bland løg, hvidløg, olivenolie, salt, spidskommen, ingefær, paprika og
safran i en skål.
Kom kødet ved og vend det rundt i krydderierne.
Lad kødet trække i marinaden i mindst to timer i køleskab.
Kom smør, tomater og honning i en gryde.
Krydr med lidt chili og lad saucen simre i ti minutter.
Brun lammekødet i en stor stegegryde/tagine ved kraftig varme.
Hæld tomatsauce over, rør godt rundt og læg låg på gryden.
Sæt gryden i ovnen ved 150ºC i ca. en time til kødet er mørt….
Læg sveskerne i en skål.
Hæld kogende vand over, så de dækkes og lad dem trække i ti minutter.
Hæld en del af saucen fra kødet i en gryde, skum for fedt og tilsæt
honning, appelsinskal, kanel og svesker.
Kog sveskerne i femten minutter ved svag varme og under låg.
Kom svesker og sauce ved kødet sammen med koriander de sidste ti
minutter af stegetiden.
Server tagineretten med couscous, ovnbagte peberfrugter og løg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.895 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her