Logo

Langtidsstegt and med rødkål og kastanier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Langtidsstegt and med rødkål og kastanier

 

3000 g and 

2 Belle de Boskoop æbler 

1 pose svesker uden sten 

10 dl vand 

salt og peber 

 

Rens anden og gnid den med salt og peber, inden den fyldes med æblestykker og svesker, der har ligget i blød i vand nogle timer.

Luk hullet med kødnåle.

Læg anden med brystet nedad på en bradepande med rist og sæt den i en 130°C varm ovn.

Hæld vand i bradepanden og lad den stege fire timer, inden den vendes og steges yderlig halvanden til to timer.

I alt skal stegetiden være på ca. 6 timer.

Nu skulle skindet være sprødt og lækkert, anden er saftig og mør, meget velsmagende og ikke svundet særlig meget.

Giv evt. Lidt hård varme eller grill de sidste minutter.

Lav sauce af skyen fra bradepanden (husk at si skyen og skum for fedt)

 

Rødkål:   

750 g rødkål, fintsnittet

4 spsk balsamico eddike

1 dl rødvin

1-2 løg

salt og peber

10 g smør

6 pigeonæbler

 

Kom rødkålen i en gryde med lidt salt.

Dæk med kogende vand og lad kålen stå i 10 minutter.

Hæld vandet fra og damp kålen fri for væde.

Tilsæt balsamico og rødvin og kog til der er 2 spsk. tilbage.

Løgene skæres i tynde både, drysses med salt og svitses ved svag varme på en pande i smør, til de er bløde - Kom dem ved rødkålen.

Vend æblebådene hurtigt på panden i resten af smørret over god varme.

 

Brunede kastanier:

500 g kastanier (evt. frosne-pillede)

1 dl ahornsirup

2 spsk smør

   

Tænd ovnen på 200°C. Skær et kryds i kastanierne og bag dem 30 min.

Pil skallen af dem, mens de endnu er varme.

Pil også den inderste mørke hinde af.

Hvis man bruger frosne skal de blot koges 30 min. i letsaltet vand

Kom sirup på en pande og lad det bruse op tilsæt kastanier og smør.

Varm kastanierne igennem og smag til med salt.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.393 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bulgurspaella med pølse og skaldyrEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Minutbøf med appelsinsauceEn let og hurtig kødret med en syrlig smag af appelsin og worcestershiresauce - en...
• Djævle-gryde + Ymerrand med hindbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• BananisIs er altid populært, især om sommeren. Her laves isen med banan, fløde, mørk chokolade og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!